Secretarul de Stat al SUA va face o vizită de urgență la Kiev și Berlin, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei

Secretarul de Stat al SUA va face o vizită de urgență la Kiev și Berlin, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei

Secretarul de Stat al Statelor Unite al Americii (SUA), Anthony Blinken va face o vizită de urgență la Kiev și Berlin, în contextul tensiunilor de la granița Ucrainei. Șeful diplomației americane va avea întrevederi cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba precum și ministra de externe a Germaniei, Annalena Baerbock, scrie Digi24.

La Kiev, Blinken se va întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul de externe Dmitro Kuleba „pentru a consolida angajamentul Statelor Unite față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Publicitate

La Berlin, Blinken va discuta cu ministrul de externe Annalena Baerboc „despre recentele angajamente diplomatice cu Rusia și despre eforturile comune de a descuraja agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv despre disponibilitatea Aliaților și a partenerilor de a impune Rusiei sancțiuni severe cu costuri economice grave”.

„Călătoriile și consultările lui Blinken fac parte din eforturile diplomatice de a reduce tensiunea cauzată de consolidarea militară a Rusiei și de agresiunea continuă împotriva Ucrainei”, a adăugat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Înainte de vizita lui Blinken la Kiev, o delegație de senatori americani a vizitat Ucraina pentru a sublinia sprijinul Congresului pentru țară, în contextul în care Ucraina se confruntă cu o creștere a tensiunilor cu Rusia, care a adus zeci de mii de soldați în apropierea graniței.

La începutul acestei săptămâni, ministrul german de externe Annalena Baerbock a vizitat Ucraina, și a avertizat că „orice escaladare ulterioară ar avea un preț mare pentru regimul rus – economic, politic și strategic”. Luna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat public Germania că împiedică inclusiv livrarea de armament defensiv Kievului, de tipul armelor anti-dronă și dispozitive speciale care pot detecta lunetiști camuflaţi.

„Vom face totul pentru a garanta securitatea Ucrainei, vom face totul pentru a garanta securitatea Europei”, a spus şefa diplomaţiei germane într-o conferinţă de presă comună cu ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal