Gavrilița a anunțat că mâine va avea loc prezentarea noului vicepremier pentru Reintegrare. Cine ar putea fi acesta

Gavrilița a anunțat că mâine va avea loc prezentarea noului vicepremier pentru Reintegrare. Cine ar putea fi acesta

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că mâine va avea loc prezentarea noului vicepremier pentru Reintegrare, acesta urmând să depună jurământul. Anunțul a fost făcut în cadrul briefingului de presă organizat marți, 18 ianuarie.

„Candidatul va depune mâine dimineață jurământul pentru învestire în funcție și ulterior va participa la ședința Guvernului. Este doleanța dumnealui să nu fie anunțat numele acum. Mâine la 10:00 va avea loc depunerea jurământului”, a declarat Gavrilița în cadrul briefingului de presă.

Publicitate

Mai multe surse mass-media au anunțat că viitorul vicepremier pentru Reintegrare ar putea fi fostul ambasador al Republicii Moldova în Germania și Franța și actualul director al Institutului Diplomatic de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Serebrian.

CITEȘTE ȘI: Nantoi, Popov, Șova sau… niciunul? Pe cine văd experții mai potrivit la Reintegrare și cui îi dăunează „reputația de uliu”

Despre identificarea unui candidat la funcția de vicepremier pentru Reintegrare, prim-ministra Natalia Gavriliță a anunțat în cadrul ședinței Guvernului din 12 ianuarie 2022. Atunci, premierul declara că „persoana a cerut o perioadă de timp ca să-și rezolve problemele personale până a intra în funcție” și că viitorul oficial va participa la ședința Guvernului din 19 ianuarie curent.

Amintim că la data de 5 noiembrie, Vlad Kulminski a anunțat că demisionează din funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare. Motivul invocat de principalul negociator al Republicii Moldova în procesul de reglementare transnistreană a fost de ordin personal.

Anterior, Kulminski a activat în cadrul structurilor ONU de reglementare a conflictelor, dar și în societatea civilă, fiind unul dintre fondatorii Institutului pentru Inițiative Strategice.

Menționăm că printre atribuțiile viceprim-ministrului pentru Reintegrare se numără: coordonarea negocierilor între Chișinău și Tiraspol pe întreg procesul de reintegrare; înaintarea și formularea priorităților pentru reintegrarea țării în comun cu comisia guvernamentală și, după caz, comisiile parlamentare; stabilirea liniilor de negocieri între Chișinău și Tiraspol. Totodată, viceprim-ministrul pentru Reintegrare este un interlocutor de bază în formatul 5+2.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal