COVID-19: Mai multe țări din Europa au înregistrat un număr record de cazuri

COVID-19: Mai multe țări din Europa au înregistrat un număr record de cazuri

Tot mai multe țări din Europa se confruntă cu un număr record de infectări de la începutul pandemiei. Franța a înregistrat peste 460 de mii de cazuri într-un interval de 24 de ore, fiind cel mai mare bilanț zilnic înregistrat, până acum, în Uniunea Europeană. Germania a depășit 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19 pentru prima dată, iar Bulgaria a raportat  un record zilnic de 11.181 cazuri de COVID-19, dintre care majoritatea sunt cauzate de varianta Omicron a coronavirusului. 

Franța

Publicitate

În seara zilei de 18 ianuarie au fost raportate peste 464.000 de cazuri în interval de 24 de ore, cel mai mare număr de la începerea pandemiei, scrie Digi24. La nivel mondial, ieri, doar Statele Unite au raportat mai multe îmbolnăviri, și anume 547.000.

În Franța, deși nivelul infectărilor este uriaș, presiunea asupra sistemului sanitar este mai mică decât în valurile precedente. O explicație ar fi gradul mare de vaccinare, de peste 80% din populație.

Germania

Institutul Robert Koch (RKI) Din Germania a raportat un total de 8.186.850 de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei. Numărul real însă este probabil mult mai mare în condiţiile în care multe contagieri nu sunt detectate, scrie Agerpres.

Totodată au fost raportate 3,17 spitalizări la 100.000 de persoane. Numărul persoanelor care s-au vindecat de COVID-19 în Germania este în prezent de 7.098.400 şi în total au fost înregistrate 116.081 de decese asociate.

Bulgaria

Bulgaria, ţară cu o populaţie de aproximativ 7 milioane de locuitori, a înregistrat peste 11 mii de cazuri de infectare. Aici rata vaccinării este mai mică de 30%. Numărul total al cazurilor de COVID-19 a depăşit 840.000, iar cel al deceselor asociate acestei boli a ajuns la 32.332.

Pentru a limita răspândirea noii variante Omicron şi a evita creşterea presiunii asupra spitalelor, noul guvern de centru de la Sofia a făcut apel în mod constant către populaţie să se vaccineze anti-COVID-19, majoritatea bulgarilor fiind însă reticenţi.

Danemarca

Situația nu este sub control nici în Danemarca, unde a fost trecut pragul de 30.000 de infectări raportate într-o singură zi. În baza de date sunt trecute aproape 1,2 milioane cazuri de COVID-19 confirmate de la începutul pandemiei de coronavirus.

Ministrul Sănătăţii din Danemarca, Magnus Heunicke, a declarat pe Twitter că acest număr mare de infectări nu se reflectă însă în numărul spitalizărilor, posibil datorită faptului că multe dintre cazurile de COVID-19 au constat în reinfectări sau au fost cauzate de varianta Omicron, care este mai puţin susceptibilă să provoace spitalizări.

Republica Moldova

Și în Republica Moldova s-a înregistrat un record negativ. Peste 2.681 de persoane au primit un rezultat pozitiv, fiind cel mai mare număr înregistrat de la începutul pandemiei. Din numărul total de cazuri, 45 sunt asociate cu contact în afara țării. 

Din numărul total de cazuri, 178 erau în rândul lucrătorilor medicali: 42-medici, 82-asistenți medicali, 54-personal auxiliar.

Totodată, au fost raportate zece decese provocate de COVID-19, dintre care două în regiunea transnistreană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal