Potrivit ministrului Andrei Spînu, acest proiect este modificat în contextul ultimelor evenimente de pe piața energetică.
„Acest proiect vine să diversifice surse de energie electrică care vor fi achiziționate. Următoarea achiziție de energie va avea loc în februarie-martie, iar noi trebuie să mergem rapid cu acest proiect. Iar legea cu privire la energie electrică va suferi și alte modificări pe parcursul anului viitor astfel încât să avem o legislație bună în domeniul energetic”, a precizat Andrei Spînu.
„Dacă diferența dintre primii doi ofertanți este de sub 5 %, se vor contracta de la aceștia cantități în proporția 70% - 30%, dacă diferența dintre prețurile ofertate este de 5 % – 15 % proporțiile de contractare vor fi 80% - 20 %, iar dacă diferența este mai mare de 30% se va stabili un singur câștigător ”, se arată în proiectul votat de Guvern.
Documentul ar urma să intre în vigoare urgent, astfel încât să poată fi aplicat începând cu licitațiile pentru achiziția energiei electrice ce se vor desfășura în primele luni ale anului 2022, contractele existente expirând pe 31 martie 2022.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.