Moldova intră în Cod Roșu: Toate școlile, de luni, trec în regim online pentru o perioadă de două săptămâni. Ce alte restricții au fost impuse

Moldova intră în Cod Roșu: Toate școlile, de luni, trec în regim online pentru o perioadă de două săptămâni. Ce alte restricții au fost impuse

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a declarat că, la ziua de luni, incidența COVID-19 era de 233 de cazuri la 100 de mii de locuitori, ceea ce înseamnă că R. Moldova intră în Cod Roșu. Una din măsurile esențiale luate de autorități este trecerea studiilor în regim online pentru toate școlile din țară pentru o perioadă de două săptămâni. 

Decizia este argumentată de impactul variantei Omicron asupra copiilor, spune ministra.

„Se propune trecerea școlilor în online, inițial pentru două săptămâni. Această tulpină Omicron spre deosebire de toate cele precedente afectează mult mai mult și in special copii. Toate secțiile pentru copii sunt pline”, a explicat Nemerenco.

Publicitate

De asemenea, se impune obligativitatea de a prezenta certificatul COVID-19 pentru a intra în orice spațiu comercial sau de deservire închis cu excepția unor activități esențiale, precum unități alimentare, farmacii, bănci, case de schimb valutar, gări, aeroport, unități de comercializarea produselor de igienă, comercializarea produselor pentru animalele de companie, unități medicale de vaccinare, organizații de creditare non-bancare, furnizor de servicii comunale, birou al operatorilor de telecomunicații, case de schimb valutar, furnizori de servicii poștale.

Totodată, accesul în centrele comerciale va fi permis în baza certificatului COVID, cu excepția cazurilor când clientul merge spre unități prevăzute mai sus.

„Oricine dorește să intre într-un magazin de haine, parfumuri, trebuie să prezinte acest certificat” a declarat Ala Nemerenco.

În contextul noilor restricții, se va reduce de la trei la doi numărul persoanelor care pot intra împreună în spațiile comerciale.

Iar ca să fie redusă circulația cetățenilor în perioada când sunt mai relaxați, activitatea spațiilor de alimentație publică va fi restrânsă în intervalul 7:00 - 22:00. Evenimentele festive private de orice fel vor fi interzise.

Menționăm că ieri, 19 ianuarie a fost înregistrat un nou record de cazuri COVID-19. Alte 3.255 de persoane au fost confirmate cu coronavirus, dintre care 327 de cazuri în regiunea transnistreană.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal