A fost semnat primul contract pentru construirea unei rețele de apeducte între România și Republica Moldova

A fost semnat primul contract pentru construirea unei rețele de apeducte între România și Republica Moldova

A fost semnat primul contract pentru construirea unei rețele de apeducte între România și Republica Moldova, ce are drept scop alimentarea cu apă potabilă a localităților din stânga Prutului.

Potrivit Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, investițiile vor fi realizate din bugetul unui operator regional al serviciilor de apă și canalizare din județul Iași, ca urmare a încheierii, la data de 20 mai 2021, a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind reglementarea construirii unor apeducte.

„Mă bucur că reușim să facem un nou pas în relațiile dintre România și Republica Moldova, că ne implicăm la un nou nivel de dezvoltare durabilă a acestora, în beneficiul direct al oamenilor. Astfel, astăzi, când sărbătorim 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, cred că startul conectării României și Republicii Moldova prin apeducte este, de asemenea, un capitol important. Vă urez să duceți la bun sfârșit acest proiect!”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu.

Publicitate

CITEȘTE ȘI: Apeductele de sub Prut. Între interesele operatorului din Iași și apa de proastă calitate din Ungheni, Fălești, Glodeni și Nisporeni

„Vin de la Iași. Proiectul de interconectare a apeductului ApaVital Iași cu patru raioane (Glodeni, Fălești, Ungheni, Hîncești) din Moldova se mișcă înainte. Azi a fost semnat contractul de executare a lucrărilor pentru primul punct de subtraversare a râului Prut în regiunea localității Măcărești. Vom duce proiectul la bun sfârșit și vom asigura locuitorii cu apă calitativă”, a scris vicepremierul Spînu pe pagina sa de Facebook.

Astfel, în prima etapă a lucrărilor se prevede construcţia unei subtraversări a râului Prut, între localităţile Măcăreşti (România) – Măcăreşti (Republica Moldova), care se adresează cetăţenilor din 13 localităţi din Raioanele Ungheni şi Nisporeni, cu o populaţie de aproximativ 30.000 de locuitori. După semararea proiectului, vor putea fi deservite cu apă potabilă cel puţin patru oraşe din Republica Moldova (Glodeni, Nisporeni, Ungheni şi Făleşti) şi aproximativ 100 de comune, cu o populaţie de aproximativ 250.000 de persoane.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal