Partidul Șor a scos oamenii la protest. UPDATE: Consiliu raional Orhei a acordat vot de neîncredere Guvernului

Partidul Șor a scos oamenii la protest. UPDATE: Consiliu raional Orhei a acordat vot de neîncredere Guvernului

Membrii și simpatizanții Partidului Șor protestează în Orhei împotriva Guvernului condus de prim-ministra Natalia Gavrilița. Manifestanții s-au arătat nemulțumiți de situația creată la nivel național și au semnat o declarație pentru acordarea unui vot de neîncredere Cabinetului de Miniștri. De cealaltă parte, autoritățile spun că nu vor comenta acțiunile.

În debutul protestului a sunat muzică, fiind prezente zeci de persoane care au adus cu ei pancarde împotriva conducerii.

Partidul Șor a colectat de la cetățeni 10.000 de semnături pentru ca școlile să activeze în regim online, iar Guvernul condus de Gavrilița să fie demis. Documentul a fost preluat de președintele raionului Dinu Țurcanu pentru a-l prezenta la ședința Consiliului raional.

Publicitate

Ulterior, Consiliul Raional Orhei a declarat vot de neîncredere și cere demisia Guvernului. Despre acesta a anunțat președintele raionului Dinu Țurcanu.

Contactată de AGORA, purtătoare de cuvânt a Cabinutul de miniștri, Anastasia Taburceanu spune că nu vor comenta decizia.

Anterior, Fracțiunea Partidului Șor din Parlament a expediat în adresa fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) proiectul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița și a unui proiect de hotărâre privind acest subiect. Deputații Partidului Șor mizează pe susținerea celor de la BCS și le solicită să semneze moțiunea de cenzură asupra activității Executivului.

AGORA precizează că în pofida ultimei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), prin care instituțiile de învățământ trec pentru două săptămâni la regim online și se interzic orice festivități, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a decis că școlile vor activa cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice, iar organizarea nunților și cumetriilor nu este interzisă.

La data de 20 ianuarie ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că R. Moldova intră în Cod Roșu, iar una dintre restricțiile esențiale luate de autorități este trecerea studiilor în regim online pentru toate școlile din țară pentru o perioadă de două săptămâni.

De asemenea, decizia CNESP prevedea că se sistează organizarea de evenimente private: nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive, activitatea zonelor de agrement şi parcurilor de distracţie, activităţile din incinta cluburilor de noapte şi ringurilor de dans.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal