Remanieri de cadre cu scandal la TRM. Confruntarea publică dintre noul șef al companiei și redactorul-șef de la Actualități Radio

Remanieri de cadre cu scandal la TRM. Confruntarea publică dintre noul șef al companiei și redactorul-șef de la Actualități Radio

Un schimb de replici dure a avut loc între noul director general al Teleradio-Moldova (TRM), Vlad Țurcanu, și redactorul-șef de la Actualități Radio Moldova, Adrian Petcu. În timp ce Țurcanu îl acuză pe Petcu de incompetență, argumentând prin faptul că acesta ar fi omis știrea zilei, într-un buletin de știri, și ar fi încurcat mesajele președintei Maia Sandu, în seara de Revelion, redactorul-șef de la Actualități susține că, de fapt, ar fi victima unui sabotaj prin care s-ar încerca demiterea forțată a sa. 

Astfel, Țurcanu susține că redactorul-șef de Actualități, Adrian Petcu, care deține funcția de mai bine de 10 ani, a admis mai multe erori „din incompetență sau rea-credință”.

Publicitate

„La radiodifuziune, redactorul șef de la Actualități, același din ultimii 10 ani, a aprobat, acum două săptămâni, un buletin de știri din care lipseau știrea momentului din Republica Moldova și știrea zilei din Europa. Dumnealui reușise să se remarce încă de pe 31 decembrie, când a admis, din incompetență sau rea-voință, difuzarea, în noaptea de Revelion, la Radio Moldova a unui alt mesaj de felicitare al președintei Maia Sandu decât cel cuvenit, în emisie răsunând versiunea din 2020 a mesajului prezidențial”, a scris directorul general al TRM pe pagina sa de Facebook, precizând că a dispus declanșarea unei anchete de serviciu.

La rândul său, Adrian Petcu susține că, de fapt, este ținta unui sabotaj din partea propriilor colegi, întrucât, în ultima perioadă, i s-a cerut să plece din funcție, lucru pe care l-a acceptat, cu condiția respectării prevederilor legale. Acesta califică mesajul lui Țurcanu drept „soluția linșajului public”.  Petcu a mai precizat că a inițiat o anchetă și aduce argumente de ordin tehnic, care, din spusele lui „scoate la iveală un lucru extrem de urât. Mesajul de Revelion al Președintei,  a fost înlocuit de către „colegii” din Radio. Sabotaj la indicația cui?  Detalii în anchetă. Nu vreau să invinuiesc pe nimeni, dar dacă asta face parte din soluțiile manageriale cu privire la politica de cadre, atunci vă anunț oficial că nu se va schimba nimic la TRM”, a menționat Petcu.

Amintim că la data de 3 decembrie 2021, Parlamentul l-a numit în funcția de director general al companiei „Teleradio-Moldova” pe Vlad Țurcanu, pentru un mandat de șapte ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal