Orheiland împânzit de polițiști. Parcul de distracții ar activa contrar deciziei CNESP (VIDEO)

Orheiland împânzit de polițiști. Parcul de distracții ar activa contrar deciziei CNESP (VIDEO)

Scandal la Orhei, după ce parcul de distracții Orheiland ar activa contrar deciziei Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP).  La fața locului au venit polițiștii care au restricționat accesul pe teritoriul parcului. Tot acolo se afla și deputata Marina Tauber și președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu. Cei doi s-au contrazis cu oamenii legii. 

Marina Tauber a solicitat oamenilor legii să explice motivul pentru care se aflau pe teritoriul parcului.

„(...) În calitatea mea de polițist am dreptul să solicit oricărui cetățean al R. Moldova să se conformeze cerințelor legale unui polițist. Prin hotărârea nr. 2 a CNESP din 20 ianuarie, punctul nouă stabilește clar – se solicită organelor de drept și altor organe cu funcții de control să asigure prevenirea, verificarea și controlul respectării regulilor. Și vă cerem și dumneavoastră să ne susțineți să ne îngrijim sănătate”, i-a spus Marinei Tauber un angajat Inspectoratului General al Poliției.

Publicitate

În replică deputata le-a spus polițiștilor să meargă la Chișinău pentru a se supune deciziei CNESP. 

„Noi ca fracțiune suntem contra acestor măsuri și faptul că dvs primiți indicații din Chișinău, este treaba dvs. Puteți să faceți ceea ce vreți. Noi avem hotărârea Comisiei raionale. Cu cea națională, duceți-vă acolo la Chișinău. (…) Vă rog să părăsiți acest parc pentru că nu aveți ce face aici. Nu sunteți în statut să-mi citiți morală. (...) Eu respect deciziile raionale. Eu sunt pe teritoriul raionului Orhei. (…) Dumneavoastră faceți ceea ce vreți. Încălcați legea. Noi acționăm conform legii. Ați intrat pe teritoriu privat”, le-a spus Marina Tauber Polițistilor.

Pe teritoriul Orheiland se afla și președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu, care a reiterat poziția sa față de decizia CNESP de a desfășura orele online. 

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmarina.tauber.3%2Fposts%2F6916350478437815&show_text=true&width=500

Marina Tauber a declarat că va acționa polițiștii în judecată. 

Menționăm că, la data de 20 ianuarie ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că R. Moldova intră în Cod Roșu, iar una dintre restricțiile esențiale luate de autorități este trecerea studiilor în regim online pentru toate școlile din țară pentru o perioadă de două săptămâni. 

De asemenea, decizia CNESP prevedea că se sistează organizarea de evenimente private: nunţi, botezuri, mese de pomenire, mese festive, activitatea zonelor de agrement şi parcurilor de distracţie, activităţile din incinta cluburilor de noapte şi ringurilor de dans.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal