Poze sau o declarație medicală. Reprezentantul Ministerului Apărării îi cere fostului soldat dovezi că este gay (VIDEO)

Poze sau o declarație medicală. Reprezentantul Ministerului Apărării îi cere fostului soldat dovezi că este gay (VIDEO)

Ministerul Apărării îi cere lui Marin Pavlescu să prezinte un certificat medical sau fotografii care să demonstreze că este homosexual. Declarațiile au fost făcute de reprezentantul ministerului Apărării, Petru Corciun, în cadrul audierilor la Consiliul Nediscriminare pe cauza soldatului gay Marin Pavlescu împotriva Brigăzii nr. 2.

Reprezentantul Ministerul Apărării insistă pe faptul că plângerile și cererile depuse la organele de ordine nu dispun de materiale probatorii. 

 „Pentru a face o calificare corectă, și a porni de la această calificare, dacă este persoana dată homosexuală ori nu, în afară de toate înregistrările date, urma să probeze că persoana într-adevăr este homosexuală, în baza unei certificat medical sau altceva. O simplă declarație, nu este temei că această persoană este de orinetare homosexuală”, a declarat Corciun.

Publicitate

Întrebat ce ar presupune aceste dovezi, Petru Corciun a menționat că s-a referit la fotografii. 

„Poze care atestă acest lucru. Sunt poze care atrag viața intimă și privată, pot fi făcute și închise și in cazul dat când persoana într-adevăr este (n. r. homosexual), urma să prezinte, bine nu mă uit (...) fără probatoriu nu pot afirma că persoana este homosexuală. Nu pot să emit o concluzie că declarațiile sunt veridice”, a adăugat Corciun.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=252&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100074570061029%2Fvideos%2F1596169100761600%2F&show_text=false&width=560&t=0

Marin Pavlescu a publicat o secvență video din timpul ședinței Consiliului și a venit cu o reacție după ședința consiliului. 

 „Nici poze cum fac sex și nici certificate medicale niciodată nu voi prezenta. Sunt gay și basta!!!”, a scris tânărul pe o pagină de socializare. 

AGORA a solicitat un comentariu de la avocata lui Marin Pavlescu, Doina Ioana Straisteanu. 

 „Evident ca Marin nu este obligat sa demonstreze ca este homosexual. Acest reprezentant al Ministerului Apărării vorbea aberații și făcea de ras profesia de jurist”, a declarat avocata.

Amintim că, tânărul ar fi fost hărțuit, batjocorit și ar fi avut gânduri suicidare în Armata Națională, după ce conducerea batalionului în care își exercită serviciul militar ar fi aflat despre faptul că ar fi homosexual. Ulterior,  el a publicat un mesaj pe rețelele sociale, în care a anunțat că a decis să nu se întoarcă în unitatea militară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal