S-a dat start înscrierilor la Concursurile „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”

S-a dat start înscrierilor la Concursurile „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”
Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) în parteneriat cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), Institutul de Standardizare din Moldova (ISM), Centrul Național Anticorupție (CNA) și Centrul Național de Acreditare din Republica Moldova, au organizat o conferință de lansare a Concursurilor „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor” pentru anul 2021.

După cum a informat președintele CCI Sergiu Harea, Concursul „Marca comercială a anului” a fost inițiat în anul 2003 și are drept scop promovarea practicilor de succes în domeniul businessului, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune mărci de pe piața autohtonă, precum și remarcarea celor mai competitive întreprinderi din Republica Moldova iar „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor”, care este la cea de a 8-a ediție, are drept scop de a identifica companiile ce au implementat cu succes managementul calității și promovează abordările moderne ale calității.

„Camera de Comerț și Industrie alături de partenerii săi, tind ca în fiecrae an să ofere businessului autohton posibilitatea de a se promova și a persevera, iar la ediția curentă a Concursului “Marca Comercială a Anului” provocăm antreprenorii să se înscrie la noua nominalizare “ECONOMIA VERDE”. Aici vor fi premiate cele mai eficiente strategii de îmbunătățire a echității sociale, reducerea riscurilor de mediu și a problemelor ecologice. Vom premia companiile care optează pentru o dezvoltare economică durabilă, fără a cauza degradarea mediului”

Președinte Camera de Comerț și Industrie, Sergiu Harea.

XIX-a ediție a concursului „Marca Comercială a Anului”

Fiind la cea de-a XIX-a ediție, concursul „Marca Comercială a Anului” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piața internă şi externă. Rezultatele concursului permit evidențierea liderilor şi stabilirea dinamicii comportamentului consumatorilor pe piața autohtonă.

„Marca Comercială a Anului este un concurs devenit deja tradițional și la a cărui organizare, în ciuda tuturor provocărilor pandemice, ținem extrem de mult, întrucât și-a demonstrat în timp utilitatea și eficiența. Îi încurajăm pe titularii drepturilor asupra (unei/unor) mărci să se înscrie în această cursă, care le poate aduce nu doar distincții, ci și o ocazie perfectă de promovare, de creștere a vizibilității și de obținere a recunoașterii publicului. În plus, aici veți putea găsi inspirație și prelua practici de marketing și afaceri. Vă dorim mult succes!”

Directorul general al AGEPI, Eugeniu Rusu

Pentru premiul mare – „Mercuriul de Aur”, mărcile comerciale pot fi înregistrate în concurs la una sau mai multe nominalizări din cele 13, conform criteriilor de profesionalism:

 • Nominalizarea “ECONOMIA VERDE”;
 • Nominalizarea “INTER";
 • Nominalizarea “LIDERUL ANULUI;
 • Nominalizarea ”REPUTAŢIE ŞI ÎNCREDERE”;
 • Nominalizarea ”EXPORT";
 • Nominalizarea ”REBRANDING”;
 • Nominalizarea “IMM-UL FAVORIT AL ANULUI";
 • Nominalizarea ”DEBUTUL ANULUI”;
 • Nominalizarea “MARCA COMERCIALĂ RESPONSABILĂ SOCIAL”;
 • Nominalizarea ”FEMEIA ÎN AFACERI”;
 • Nominalizarea ”BUSINESS ON-LINE”;
 • Nominalizarea “APRECIEREA CONSUMATORILOR":
 • Nominalizarea “MARCA LOCALĂ”.

„Institutul de Standardizare din Moldova mereu a fost și este deschis în susținerea companiilor autohtone. Sporirea competitivității economiei naționale, sporirea calității produselor și serviciilor plasate pe piața Republicii Moldova, obținerea noilor oportunități în exportul produselor și serviciilor moldovenești sunt beneficiile ce pot fi obținute doar prin utilizarea și implementarea standardelor. Institutul de Standardizare pune la dispoziția businessului autohton standardele europene și internaționale adoptate ca moldovenești, precum și paleta de servicii de instruiri și consultanță pe cerințele standardelor, ISO 9001, ISO 22000, ISO 37000, având un centru de formare pentru a simplifica procesul de aplicare a acestora”.

Directorul interimar al ISM, Andrian Bunduc

Participanții concursurilor în anul curent vor beneficia și de unele avantaje:

 1. Oferirea gratuită, pe parcursul unui an, a serviciilor de prediagnoză a proprietății intelectuale la întreprindere (experții AGEPI vor examina portofoliul obiectelor de proprietate intelectuală deținut de întreprindere și vor prezenta recomandări privind valorificarea eficientă a acestuia);
 2. Organizarea seminarelor/training-urilor în domeniul proprietății intelectuale pentru angajații întreprinderilor participante la concurs, inclusiv la sediul întreprinderii (gratuit), 1 seminar, de o zi (8 ore), 12-16 persoane;
 3. Organizare de instruiri și consiliere în domeniul integrității și anticorupție;
 4. Reducere de 10 % din taxa de participare în cadrul unei expoziții virtuale de pe platforma virtual-fairs.md; reducerea de 20 % din taxa de înregistrare pentru: Transmiterea cererii/ofertei firmei la Camerele de Comerț și Industrie din străinătate;
 5. Înserarea cererii/ofertei firmei în bazele de date cu ofertele comerciale gestionate de CCI;
 6. Participarea la misiuni economice în străinătate;
 7. Participarea la forurile bilaterale organizate în RM;
 8. Publicarea gratuită a contactelor întreprinderii și domeniului de activitate în Catalogul informativ-publicitar “Mărcile comerciale de succes din Republica Moldova 2021" etc.

Pe parcursul a celor 18 ediții, la concurs au fost înregistrate peste 1600 de mărci

A 8-a ediție a concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor”

Concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor și serviciilor” este la cea de a 8-a ediție. Scopul acestuia este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și de a promova abordările moderne ale calității.

Acest concurs național de calitate este considerat drept o etapă de pregătire a întreprinderii pentru promovarea produselor pe piaţa externă. În această ediție, companiile care sunt certificate ISO vor prezenta un raport de autoevaluare bazat pe 5 criterii, în timp ce ceilalți participanți vor prezenta tradiționalul raport bazat pe cei 9 criterii de excelență în domeniul calității.

Participanții vor beneficia de un șir de avantaje, precum:

 • Consolidarea și amplificarea prestigiului companiei în rândul consumatorilor și societății în ansamblu;
 • Aprecierea părților forte ale calității produselor/serviciilor de către experți/membrii juriului; Identificarea soluțiilor pentru problemele existente în domeniul calității;
 • Acordarea serviciilor de consultanță din partea tuturor partenerilor concursului; etc.

În total, pe parcursul celor 7 ediții, au participat 350 companii, iar miza concursului este „Zeița Calității”.

Câștigătorii celor două concursuri vor fi premiați în cadrul „Galei Businessului Moldovenesc”- cel mai așteptat eveniment al societății economice autohtone, care se va desfășura în vara acestui an.

Antreprenorii se pot înscrie la concursuri până pe 31 martie 2022, pe adresele electronice: [email protected] și [email protected] Toate materialele vor putea fi accesate pa pagina www.chamber.md, la categoria Concursuri.

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Camera de Comerț și Industrie a lansat serviciul digital „CERTIFICATUL DE ORIGINE ELECTRONIC - eCO”

Camera de Comerț și Industrie a lansat serviciul digital „CERTIFICATUL DE ORIGINE ELECTRONIC - eCO”

Camera de Comerț și Industrie este în căutarea celor mai bune mărci comerciale

Camera de Comerț și Industrie este în căutarea celor mai bune mărci comerciale

Antreprenorii sunt îndemnați să participe la prima expoziție virtuală „Expo Moldova 2020”. Camera de Comerț și Industrie a lansat o platformă online

Antreprenorii sunt îndemnați să participe la prima expoziție virtuală „Expo Moldova 2020”. Camera de Comerț și Industrie a lansat o platformă online

Camera de Comerț și Industrie a ales un nou președinte

Camera de Comerț și Industrie a ales un nou președinte

Camera de Comerț a dat start evenimentelor de afaceri la Pavilionul Moldovei, în cadrul Expoziției Mondiale Milano 2015

Camera de Comerț a dat start evenimentelor de afaceri la Pavilionul Moldovei, în cadrul Expoziției Mondiale Milano 2015

Camera de Comerț și Industrie organizează primul eveniment de business la Pavilionul Moldovei la Expo Milano

Camera de Comerț și Industrie organizează primul eveniment de business la Pavilionul Moldovei la Expo Milano

Advertoriale
La Chișinău a fost deschis primul centru auto GEELY

La Chișinău a fost deschis primul centru auto GEELY

Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib (VIDEO)

Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib (VIDEO)

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Cesiu 137, stronțiu și iod 131: Explicăm ce conțin norii radioactivi și cum funcționează pastila de Iodură de potasiu în organism
 • 2
  Marina Tauber rămâne în arest la Penitenciarul nr. 13. Magistrații Judecătoriei Chișinău au prelungit mandatul de arest cu 20 de zile
 • 3
  Tauber, adusă de mascați la Judecătoria Chișinău. Magistrații urmează să decidă dacă deputata rămâne în arest preventiv (VIDEO)
 • 4
  Presa din Ucraina: În această dimineață au avut loc explozii pe peninsula Crimeea (VIDEO)
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.