Televizorul și dispozitivele multimedia consumă 13% din electricitatea noastră. Sfaturi cum putem să reducem consumul

Televizorul și dispozitivele multimedia consumă 13% din electricitatea noastră. Sfaturi cum putem să reducem consumul

Televizorul și dispozitivele multimedia consumă 13% din electricitatea noastră - iar tendința este în creștere. Calculele au fost făcute de specialiștii de la Agenția pentru Eficiență Energetică. Tot ei ne dau și sfaturi despre cum putem reduce consumul de energie, așa încât să facem economii.

Câtă energie electrică consumă un televizor?

...

Potrivit specialiștilor, costul vizionarii la TV pe parcursul unui an, conform ipotezei de mai sus, este de circa 102 lei.

Ce trebuie să facem pentru a reduce din energia consumată de televizor?

Când intenționăm să cumpărăm un televizor nou, de obicei analizăm o serie de parametri, de la design până la calitatea imaginii. Totuși primul element care trebuie avut în vedere atunci când procurăm un televizor, este eticheta energetică care ne prezintă informația despre consumul anual de energie electrică al acestuia, puterea, dar și alte caracteristici utile.

iată câteva sfaturi utile pentru a reduce din energia consumată de televizor:

  • Ciclul de viață al unui televizor este de aproximativ șaizeci și cinci de mii de ore, de aceea se recomandă oprirea televizorului atunci când nu aveți nevoie de el.
  • Setați  și păstrați luminozitatea și contrastul la un nivel optim, pentru sănătatea oculară și pentru un consum echilibrat de energie și durată de viață lungă a aparatului TV.
  • Folosiți televizorul într-un spațiu liber, fără umiditate, astfel încât acesta să se răcească singur când opriți televizorul, acest lucru menține o durată lungă de utilizare.
  • În perioade de vacanță, concedii, absențe îndelungate, scoateți din priză televizorul, fiindcă chiar și regimul de așteptare (Stand By) consumă energie electrică.
  • Cu cât ecranul este mai mic, cu atât este mai mic consumul.
  • Selectați televizorul cu buton de oprire.

Recomandările se găsesc într-un ghid al Agenției pentru Eficiență Energetică, scopul căruia este să ne învețe cum putem economisi la facturile la energie.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.