Costiuc a depus o plângere la Procuratură, acuzând oamenii legii că i-au percheziționat fiul (VIDEO)

Costiuc a depus o plângere la Procuratură, acuzând oamenii legii că i-au percheziționat fiul (VIDEO)

Liderul partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, cercetat în dosarul privind înstrăinarea frauduloasă a pământurilor din Durlești, a depus o plângere la Procuratură, acuzând oamenii legii de faptul că în cadrul descinderilor din 12 ianuarie, care au avut loc la domiciliul său, a fost percheziționat și fiul minor. Procurora responsabilă de relația cu mass-media, Mariana Cherpec, a spus că plângerea politicianului este examinată în cadrul unui proces penal, nefiind pornită o urmărire penală.  

La data de 7 februarie curent, Vasile Costiuc a realizat un live pe pagina sa de Facebook, de la sediul Procuraturii Anticorupție (PA), unde se afla împreună cu avocatul său, Ion Cobîşenco. În cadrul intervenției video, acesta a declarat că a fost audiat la PA împreună cu soția sa. „Am fost audiat în calitate de părinte a unui minor care a fost percheziționat. Ce căutau procurorii în geanta și caietele cu care copilul plecă la școală?”, a întrebat Vasile Costiuc. 

Avocatul Ion Cobîşenco a spus că la data de 3 februarie curent a depus o plângere împreună cu Vasile Costiuc la Procuratura Chișinău, sediul Buiucani, menționând că fiul minor a fost percheziționat de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, în cadrul descinderilor la domiciliu din 12 ianuarie curent. 

Publicitate

Procurora responsabilă de relația cu mass-media, Mariana Cherpec, a precizat pentru AGORA că sesizare acestuia, împreună cu materialele acumulate, se examinează de către procurorii anticorupție în cadrul unui proces penal, prin prisma pretinselor acte de tortură.

„În temeiul legislației procesul penale, actul de sesizare privind pretinse acte de tortură urmează a fi examinate de către procuror, într-un termen ce nu va depăşi 15 zile. La etapa actuală plângerea se examinează în cadrul unui proces penal, nefiind pornită o urmărire penală pe cazul sesizat”, a menționat procurora.

În acest context, Vasile Costiuc a făcut un apel în adresa Avocatului Poporului pentru Drepturile Copilului ca să se implice și să monitorizeze acest caz. 

La 4 februarie curent, procurorii anticorupție au înregistrat la Judecatoria Chișinău, sediul Ciocana, un demers de prelungire cu 30 de zile a arestului la domiciliu pentru Vasile Costiuc.

La data de 25 ianuarie curent, Curtea de Apel Chișinău a examinat recursul avocaților lui Vasile Costiuc privind aplicarea măsurii preventive sub forma de arest la domiciliu în privința acestuia și a menținut decizia primei instanțe, care a hotărât că politicianul va sta 30 de zile în arest la domiciliu. 

Amintim că liderul Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a fost reținut de ofițerii CNA, în dimineața zilei de miercuri, 12 ianuarie curent.Investigațiile au avut loc în dosarul Primăriei Durlești privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor.

La 14 ianuarie, Liderul Partidului Democrația Acasă a făcut învinuiri în adresa lui Viorel Morari și a spus că acesta ar avea tangențe cu reținerea sa. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal