O persoană bănuită de complicitate în schema delapidărilor de la Calea Ferată a Moldovei (CFM), care avea rolul să mimeze acțiunile beneficiarilor, a fost reținută luni de către ofițerii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).
„Bărbatul reținut este bănuit de participare la disimularea unor tranzacții cu implicarea CFM, în scopul însușirii ilegale a activelor din patrimoniul întreprinderii de stat în sumă de 85 milioane lei, în perioada anilor 2017-2019”, se arată într-un comunicat al PCCOCS.
Potrivit materialelor dosarului, investigat de comun cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, domeniul de activitate al companiei este cel al expedițiilor.
Menționăm că în acest dosar sunt mai mulți învinuiți, unul dintre care este fostul director CFM, în curs de extrădare din Belgia. Investigațiile continuă, iar noi amănunte urmează să fie publicate odată cu avansarea pe dosar. Totodată, menționăm faptul că figuranții pe dosar se prevalează de prezumția nevinovăției.
Managementul defectuos al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” a determinat ca întreprinderea să înregistreze prejudicii de aproape două miliarde de lei începând cu anul 2000. Acum un an, AGORA a scris despre situația deplorabilă a companiei.
Articolul, care a fost până acum cu acces doar pentru membri, îl deschidem astăzi pentru toți, în urma unui vot din partea cititorilor. Astfel, vrem să vă convingem că merităm susținerea voastră prin conținutul pe care vi-l oferim.
Aflați din acest material cum a degradat situația în timp, cine era la cârma întreprinderii când s-au raportat cele mai mari pierderi, dar și al cui ministru gestiona transporturile din țară la acea vreme.
Vezi și aceste știri

AGORA deschide încă un articol exclusiv și oferă acces pentru toți cititorii. Află cum a ajuns CFM împotmolită în datorii

Cele două containere ale CFM, depistate la Sadova, rămân pe teritoriul agentului economic. PG: Sunt destul de voluminoase
