Proiectul urmărește dezvoltarea unui sistem de achiziții, stocare, procesare, ambalare de produse apicole la nivel regional, valorificarea potențialului melifer din regiune prin crearea unui sistem de marketing modern. Totodată, acesta prevede consolidarea capacităților a 100 apicultori locali privind utilizarea programelor de implementare a standardelor internaţionale de calitate în cadrul a 10 seminare și a unei vizite de studiu în România. Implementarea cu succes a proiectului va permite multiplicarea lui în celelalte regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova.

Cu acest prilej, Ambasadorul României a declarat: ”Suntem bucuroşi că expertiza românească, rezultatul propriilor eforturi de implementare a reformelor, se bucură de căutare în special într-un sector deosebit de important, precum consolidarea capacităţilor în domeniul agricol. Modernizarea producătorilor apicoli și introducerea de noi standarde de calitate aliniate la normele  europene vor permite apicultorilor să beneficieze din plin de avantajele Acordului de liber schimb, aprofundat și cuprinzător dintre UE și Republica Moldova”.

Inițiativă a fost pegătită și definitivată în cadrul unui proiect de twinning din domeniul dezvoltării regionale, finalizat în 2014, la care au participat, în calitate de parteneri, instituții publice din România și din Franța. Acest proiect permite asigurarea continuității și sustenabilității inițiativelor lansate de către UE și Statele Membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!