Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, revine în sistemul Procuraturii. Prin decizie de judecată a fost repus în funcție

Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, revine în sistemul Procuraturii. Prin decizie de judecată a fost repus în funcție

Fostul șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, a fost reîncadrat în sistemul Procuraturii. După ce a acționat în judecată Procuratura Generală pentru eliberarea sa din funcție, prin decizia magistraților, acesta revine în funcția de procuror anticorupție. Informația e confirmată pentru AGORA de către procurora responsabilă de relația cu mass-media Mariana Cherpec.

Dorin Compan este reîncadrat în funcția de procuror al Procuraturii Anticorupție începând cu 7 februarie.

Se întâmplă după ce în februarie 2021, Dorin Compan a acționat Procuratura Generala în instanța de judecată, în ordinea contenciosului administrativ prin care a invocat încălcări a legislației admise de conducerea instituției la încetarea cu el a raporturilor de muncă.

Publicitate

Atunci, Compan a solicitat anularea ordinului Procurorului General prin care s-a dispus eliberarea sa din funcție.

Dorin Compan a fost eliberat din sistem, din proprie inițiativă, începând cu data de 7 februarie. Acesta a exercitat funcția de șef interimar al PCCOCS începând cu septembrie 2019, până în decembrie 2019. Începând cu decembrie 2019, atunci când au avut loc verificările în cadrul PA și PCCOCS, Compan a revenit în funcția de procuror anticorupție.

Procurorul a gestionat anterior mai multe dosare de rezonanță, activând în cadrul PA din 2007.

El a fost procurorul care a instrumentat dosarul în care este vizat fostul ministru al Agriculturii, Eduard Grama, sau fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi. Tot Compan a instrumentat dosarul licitațiilor trucate în medicină, dosarul „tomograf” sau dosarul licitațiilor trucate de primării pentru milioanele de lei din Fondul Ecologic.

ZdG a scris anterior că, în perioada în care a activat la PA, procurorul a beneficiat de mai multe donații generoase. Potrivit informațiilor din declarația sa de avere și interese pentru 2018, procurorul ar fi primit remitențe de la „părinte aflat peste hotare” în valoare totală de 39,7 mii de euro (800 de mii de lei), iar în 2016 donațiile de la mama au însumat 6 mii de euro, iar de la evenimentele de familie (cumetrie, zile de naștere) acesta a mai strâns alte 6 mii de euro.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal