Șefa ANI, vizată în dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu: Pentru ce trebuie să demisionez? Pentru faptul că mi-am făcut atribuțiile funcționale?

Șefa ANI, vizată în dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu: Pentru ce trebuie să demisionez? Pentru faptul că mi-am făcut atribuțiile funcționale?

Șefa Autorității Naționale pentru Integritate, Rodica Antoci, care figurează în calitate de bănuită într-un dosar penal privind depășirea atribuțiilor de serviciu, susține că nu există motive ca să renunțe la funcția de conducere a instituției. Antoci spune că nu a comis încălcări și că este gata să prezinte orice materiale la necesitate. Declarația a fost făcută la emisiunea Puterea a Patra la N4. 

„Pentru ce eu trebuie să demisionez? Pentru faptul că mi-am făcut atribuțiile funcționale, pentru faptul că în acești patru ani de mandat am construit și am dezvoltat o instituție care din start nu a fost dorită de cei din R. Moldova? Pentru că în baza faptului că această instituție a devenit funcțională, R. Moldova a reușit să-și facă temele pentru acasă pe mai multe documente de politici față de partenerii săi externi de dezvoltare?”, a întrebat șefa ANI.

Rodica Antoci susține că în perioada în care a gestionat activitatea instituției, ANI a fost funcțională, și-a îndeplinit obiectivele, chiar dacă puterile în stat s-au schimbat de-a lungul timpului.

Publicitate

„Sunt un conducător de instituție și dacă este ceva legat de activitatea mea, anumite nemulțumiri, eu sunt deschisă și pot să merg foarte bine și în Parlament, și la președinte, și în alte structuri pentru a raporta ce e necesar”, a spus Antoci.

Legat de perchezițiile care s-au desfășurat la domiciliu, președinta ANI nu a dat detalii, motivând că aceasta este o procedură în examinare, dar este convinsă că rezultatele anchetei vor demonstra că nu a admis încălcări în perioada în care a condus instituția.

AGORA amintește că șefa ANI, Rodica Antoci, a fost recunoscută la 1 februarie în calitate de bănuită în dosarul penal privind depășirea atribuțiilor de serviciu.

Rodica Antoci a depus un recurs la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, prin care contestă încheierea judecătorului de instrucție privind autorizarea percheziției la domiciliu, care au fost efectuate la data de 27 ianuarie curent.

Atunci, președintei Rodica Antoci nu i s-a atribuit vreo calitate procesuală și nici nu i s-a formulat careva acuzații concrete sau personale. Aceasta a rămas la birou și și-a continuat atribuțiile de serviciu.

Amintim că, anterior, Rodica Antoci, spunea că atât ea, cât și soțul ei au fost ținta unor atacuri publice în ultima perioadă, fiind chiar și amenințați din cauza activității pe care o desfășoară la ANI.

Șefa ANI a spus că s-a adresat Serviciului de Informații și Securitate (SIS) ca să ia atitudine, întrucât sunt vizați soțul, copii și bunurile sale personale.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal