Acordul are drept scop consolidarea relațiilor de colaborare dintre cele două state prin intensificarea cooperării în sectorul energetic, transport și infrastructură de transport, protecția mediului și combaterea schimbărilor climatice, lucrări publice și infrastructură, întreprinderi mici și mijlocii, independența mass-media, reforma administrației publice, afaceri interne, sănătate, educație, cultură și patrimoniu, cercetare și turism.
„Este un lucru pozitiv că am reușit reluarea acestui program dar și suplinirea lui. Avem 100 de mil. sub formă de grant care preponderent o vom orienta spre dezvoltarea localităților”, a spus prim-ministra Natalia Gavrilița.
În aplicarea Acordului, România și Republica Moldova vor lua, de comun acord, măsurile necesare pentru realizarea proiectelor care să contribuie la: intensificarea cooperării, dezvoltarea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană și racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României.
Acordul urmează a fi semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și cel al României, care se va desfășura la Chișinău, pe 11 februarie 2022.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.