Consiliul Concurenței încă nu s-a pronunțat în privința scumpirii gazului metan. Cum se descurcă taximetriștii

Consiliul Concurenței încă nu s-a pronunțat în privința scumpirii gazului metan. Cum se descurcă taximetriștii

Au trecut mai bine de două săptămâni de când cel mai mare comerciant de gaz metan din țară, Transautogaz a majorat prețul la pompă până la 17 lei și 60 de bani. Atunci, odată cu scumpirea, zeci de taximetriști au ieșit în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta, iar Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a adresat Consiliului Concurenței, solicitând ca cel din urmă să verifice corectitudinea deciziei Transautogaz. 

AGORA a expediat o solicitare adresată Consiliului Concurenței pentru a afla la ce etapă se află ancheta experților.

„În prezent, investigația se află la etapa de acumulare a probelor în corespundere cu normele materiale și procedurale prevăzute de Legea concurenței nr. 183/2012, în vederea clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. Prin urmare, Consiliul Concurenței se va putea pronunța, ulterior, după acumularea materialului probator și, respectiv, examinarea acestuia”, se arată în răspunsul instituției. 

Publicitate

Responsabilii ne-au mai spus că imediat ce examinarea observațiilor făcute de părți asupra raportului de investigație și, după caz, după desfășurarea audierilor, Plenul Consiliului Concurentei va adopta o decizie, iar aceasta va fi publicată pe pagina web a Consiliului. 

Citește și: „Cheile la bază” sau „Jos prețul la metan!”: Șoferii de taxi, divizați între protestele din fața Guvernului și rândurile la gazul „de aur” (VIDEO)

Consecințele scumpirii gazului metan au căzut totalmente pe umerii taximetriștilor. Deși șoferii amenințau vor crește prețul pentru călătorii, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat. Administratorii companiilor, cu care am discutat, ne-au spus că, pentru moment, tarifele au rămas aceleași. 

 „Situația e cam asemănătoare, în fiecare an în acest sezon, dar s-a agravat anul acesta, din cauza mai multor factori, mulți pleacă peste hotare, localurile sunt închise și s-a scumpit cu 120% alimentarea mașinilor. Tarifele la călătorii nu putem să le ridicăm din cauza situației financiare la populației”, ne-a spus administratorul unei companii de taxi. 

Amintim că, la 24 ianuarie, mai mulți taximetriști au protestat în Piața Marei Adunări Naționale fiind nemulțumiți de faptul că rețeaua de stații peco „Transautogaz” a majorat prețul la gazul metan. Aceștia au parcat mașinile în fața Guvernului. 

Atunci, șeful companiei „Moldovagaz”, Vadim Ceban, spunea că majorarea prețului pentru gazul metan este justificată, luând în considerație faptul că s-au ridicat costurile la toate tipurile tradiționale de combustibil. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal