Fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, a anunțat că a fost citat la Procuratura Generală, pentru a fi recunoscut în calitate de bănuit. Conform cauzei penale în care figurează acesta, Diacov este acuzat că și-ar fi depășit atribuțiile de serviciu.
Diacov urmează a fi audiat marți, 15 februarie curent, de către procurorul delegat pentru exercitare atribuțiilor de procuror pentru misiuni speciale, Ion Pripa. Fostul procuror susține că momentul în care a fost citat, survine după ce a criticat „deciziile procurorilor care au efectuat percheziții în dosarul celor 13 ex-deputați transfugi”.
„După arestul ilegal al Procurorului General Stoianoglo,după circul organizat cu percheziționarea teatrală cu mascații SIS și batjocură înscenată celor 14 foști deputați comuniști cu reținerea ilegală a celor cinci în frunte cu d.Ivanov,se lasă impresia, că procurorii noștri au “verde” la tot ce se mișcă împotriva “sensului”, a celor, care își permit să critice justiția lui Litvinenco”, a menționat Diacov.
Acesta susține că legislația ar fi fost încălcată în cazul pornirii urmăririi penale pe numele său, întrucât conform legii Procuraturii, declanșarea urmăririi penale poate fi efectuate numai de procurorul general.
Ex-procurorul susține că nu este întâmplător că în aceeași zi a primit citație la judecată, fiind acționat în instanță de Viorel Morari „despre care se vorbește că conduce procuratura din umbră în locul lui Chitoroagă. Acesta insistă să-i plătesc 50.000 lei pentru lezarea onoarei și demnității, pe care el cică le are”.
„Acești “vai de capul nostru” mă invită în calitate de “cet.Diacov”, dar intuesc să mă cerceteze ca bănuit în calitate de “general,procuror-șef al capitalei”, a adăugat Diacov.
Anterior, ANI a anunțat că fratele procurorului, fostul deputat Dumitru Diacov riscă să rămână fără dreptul de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pe o perioadă de trei ani. Asta după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat „existența unei diferențe substanțiale, de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia”.
În replică, Dumitru Diacov a declarat că verificările și constatările făcute de Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privința averii sale vorbesc despre o comandă politică „din partea celor care au dorit să distrugă PDM”. Totuși, Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză fostului parlamentar.
ANI a anunțat că a emis act de constatare pe numele acestuia. Acesta a fost stabilit cu încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, figurând și într-un dosar de confiscare a averii.
Vezi și aceste știri
Advertoriale

La achiziția unui townhouse, în Complexul Rezidențial Hora Village, primești GRATUIT 2 locuri de parcare

Pregătește-te pentru nou an de studiu cu METRO! Ce colecții tematice de rechizite poți să găsești la METRO (FOTO)
