Stagiul de practică: timp pierdut în zadar sau start în carieră? Află istoriile a 4 colegi Microinvest

Stagiul de practică: timp pierdut în zadar sau start în carieră? Află istoriile a 4 colegi Microinvest

În anii de studii, pentru unii stagiul de practică poate fi un challenge, iar pentru alții cel mai bun moment de a face primii pași în carieră. Interesant, dar și provocător, uneori e destul de dificil să alegi o companie care îți poate oferi la pachet tot de ce are nevoie un tânăr: experiență, vibe dinamic și o echipă friendly, gata să te susțină, când faci primii pași în carieră.

La Microinvest, pe lângă toate acestea primești încă un BONUS plăcut – posibilitatea să te angajezi, direct pe perioada stagiului de practică. Grigore, Veronica, Adriana și Cătălina și-au început cariera în echipa microinvest anume așa. Astăzi lucrează la Microinvest și spun că au făcut cea mai bună alegere că au venit să-și facă practica aici.

Grigore, colegul de la IT a aflat despre Microinvest dintr-un search pe Google

Publicitate
...

Astăzi, Grigore este salvatorul numărul unu când apare vreo problemă cu laptopurile sau alte dispozitive din oficiu. Angajat în calitate de Administrator Sisteme Informatice, Grigore și-a început cariera odată cu stagiul de practică. A fost atras de faptul că poate învăța de la colegi cu experiență internațională, activând într-o companie din Moldova.

„Fiind absolvent al Centrului de Excelență eram în căutarea unei companii pentru practică. Google mi-a dat în căutare pe prima poziție – compania Microinvest. Am completat formularul, iar în scurt timp eram deja la interviu, primul interviu din viața mea. Eram un pic îngrijorat cum va decurge totul, dar a fost tare fine. Aici l-am cunoscut pe mentorul meu Nika, din Georgia, cu o experiență bogată în tot ce înseamnă IT, de la care continui să învăț și acum. E o atmosferă foarte friendly aici, chiar și pentru oamenii noi. Sunt unul din cei mai tineri angajați, dar asta nu m-a încurcat deloc să mă integrez rapid într-o echipă atât de cool.”

Administrator Sisteme Informatice, Grigore

Autor:

Veronica s-a văzut în echipa Microinvest de la prima vizită, cu ocazia Zilei Ușilor Deschise

...

Dar voi știți cu ce se ocupă un Analist Credite Retail? Veronica a fost foarte curioasă să afle acest lucru fiind într-o vizită de la universitate în cadrul Microinvest. De regulă, poziția de Analist, mai ales în domeniul Credit Risc, presupune o experiență anterioară vastă. Microinvest a demonstrat că tinerii talentați pot deveni Analiști încă fiind studenți. La fel a fost și în cazul Veronicăi. Astăzi, ea este membră a departamentului Credit Risc, combină studiile cu jobul, iar practica de licență o va face chiar aici.

„Se zice că nimic nu e întâmplător, așa a fost și în cazul meu. Fiind studentă în anul III la Finanțe și Bănci am participat la un eveniment organizat de Microinvest. A fost o experiență unică, unde am putut să comunic deschis cu experți din diferite departamente, am aflat prin ce se deosebește Microinvest de alte companii, dar și cum reușesc să fie lider pe piață. Mai departe a fost totul exact așa cum mi-am dorit. Am venit la interviu, iar background-ul meu și dorința de dezvoltare m-au ajutat să primesc din prima oferta pentru primul meu job. Datorită flexibilității oferite și spiritului libertin, astăzi pot să combin ușor lucrul cu universitatea și să-mi ating cele mai îndrăznețe visuri.”

Analist Credite Retail, Veronica

Autor:

Adriana își dorea să activeze la Microinvest încă de pe băncile facultății. Zis și făcut!

...

Istoria de angajare a Adrianei este una diferită. Era absolventă când s-a început pandemia – dar practica la universitate nimeni nu a amânat-o. Își dorea să vină la Microinvest încă din primii ani de facultate, iar în anul III nu a ezitat să depună CV-ul. Spre marea ei uimire și bucurie, în a doua zi de practică a primit și oferta de job, în funcția – Expert în creditare. Tot la Microinvest și-a întâlnit și sufletul pereche.

„Personal mie, pandemia mi-a adus o schimbare frumoasă și neașteptată, m-am angajat la primul job. Echipa Microinvest este pur și simplu amazing, timp 2 ani mi-a devenit ca a doua familie. Aici pot să comunic deschis despre orice subiect, cu colegi din diverse departamente, cunosc oameni care muncesc cu pasiune și entuziasm, de la care mereu învăț lucruri noi și evoluez continuu. Chiar îndemn studenții să nu ezite să ia stagiul de practică în serios și să se angajeze încă de la facultate, e o experiență valoroasă. Pentru mine, angajarea a fost una dintre cele mai bune decizii din ultima perioadă.”

Expert în creditare, Adriana

Autor:

Cătălina a revenit în Moldova ca să se angajeze la Microinvest, lider în finanțare

...

Încheiem cu o istorie la fel de motivantă, despre angajarea Cătălinei – astăzi consilier credite Retail în oficiul Chișinău-Botanica, care zilnic oferă cele mai avantajoase soluții de finanțare clienților noștri. Când a venit la practică nici nu s-a gândit că în scurt timp va face parte din cea mai mare organizație de creditare nebancară din Moldova și va descoperi un job nou, util și interesant.

„Pentru mine, să mă integrez în echipa Microinvest nu a însemnat doar o bifă în lista de realizări, ci o nouă etapă în dezvoltarea mea profesională. Mi-am făcut aici stagiul de practică, după care, ca oricare tânăr, am vrut să-mi încerc norocul în altă țară și am plecat în România. La scurt timp, totuși am decis să revin în Moldova, iar prima decizie importantă a fost să mă angajez la Microinvest. M-am integrat foarte rapid, am fost primită din prima zi ca un membru valoros în echipă. Simt importanța lucrului pe care îl fac la Microinvest și mă bucur că zi de zi pot să ajut oamenii să-și realizeze scopurile, la momentul oportun.”

Consilier credite Retail, Cătălina

Autor:

Grigore, Veronica, Adriana și Cătălina sunt doar câțiva din colegii #MicroinvestTeam care s-au angajat după stagiul de practică și au făcut primii pași în carieră încă fiind studenți. Dacă și tu ești în căutarea unui loc de practică, cu posibilitatea de angajare, nu ezita să aplici la Microinvest. Ai garantat locul perfect ca să-ți descoperi domeniul de suflet, să devii parte a unei echipe tinere și experimentate, chiar din prima zi și să-ți creezi cariera la care mereu ai visat.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal