PCRM și PSRM formează Blocul politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor. Voronin: „Acest guvern trebuie să plece” (VIDEO)

PCRM și PSRM formează Blocul politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor. Voronin: „Acest guvern trebuie să plece” (VIDEO)

Partidul Comuniștilor și Partidul Socialiștilor au anunțat formarea Blocului politic permanent al Comuniștilor și Socialiștilor. Aceștia susțin că s-au unit din cauza „situației tragice” în care se află R. Moldova, susținând că de la început nu au avut încredere în guvernare „pentru că nu sunt profesioniști”.

„Este făcută o mică analiză a situației care ne-a pus să formăm acest bloc. Noi am participat la alegerile parlamentare. Analiza acestei participări poate fi considerată pozitivă. De mai multe luni noi activăm împreună, fiind o activitate constructivă. Tot ceea ce propunem noi nu este acceptat, dar asta este deja treaba guvernării. (...) Scopul principal al acestui bloc este să salveze țara”, a declarat președintele PCRM, deputatul Vladimir Voronin.

„Ei se joacă de-a conducerea. Ei nu controlează nimic, prețuri, tarife nimic. Nu construiesc nimic. (...) În toate posturile sunt persoane afiliate lor, principiile de selectare a cadrelor nimeni nu le cunoaște (...) Și noi, și socialiștii avem experiență de guvernare. Gavrilița e ocupată prea mult pentru a citi ce s-a făcut în anii 2001 - 2008. Acest guvern trebuie să plece. Mai departe o să vedem ce facem cu acest Parlament”, a adăugat acesta.

Publicitate

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrâncea a declarat că va fi creată și Platforma Națională de Opoziție, care vizează să unească partidele politice, organizațiile societății civile și cetățenii, pentru a își expune poziția față de activitatea guvernării.

„Astăzi anunțăm public crearea blocului permanent politic între Partidul Socialiștilor și cel al Comuniștilor. Dacă până acum știați că suntem bloc electoral, deja suntem o treime de deputați în Parlament. Există necesitate de a consolida forțele sănătoase. Lansăm inițiativa privind crearea unei platforme naționale de opoziție, platformă care va cuprinde tot spectrul de partide politice, organizații obștești și societatea civilă, experți. Această platformă nu va avea caracter politic sau geopolitic”, a anunțat secretarul executiv al PSRM.

„Vom merge la consultări cu cetățenii în fiecare sat din R. Moldova, în centrele raionale, astfel încât cetățenii să se expună asupra demiterii guvernului. Cetățenii trebuie să fie auziți, vom ajuta ca vocea cetățenilor să fie una politico-juridică”, a declarat Batrîncea.

Vicepreședintele Parlamentului a criticat activitatea guvernării, afirmând că instituțiile statului sunt conduse din exterior iar politice guvernului nu corespund așteptării cetățenilor. Acesta a criticat și decizia recentă a Băncii Naționale de a majora rata de bază cu două procente, pentru a tempera inflația.

„Acest Guvern trebuie să plece”, a spus Batrîncea.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal