Actorii Teatrului Național „Eugene Ionesco” vă așteaptă la teatru. Ce spectacole se joacă în această săptămână?

Actorii Teatrului Național „Eugene Ionesco” vă așteaptă la teatru. Ce spectacole se joacă în această săptămână?

Săptămâna aceasta pe scena Teatrului Național „Eugene Ionesco” se joacă  trei piese de teatru remarcabile. Monodrama ADI - Monospectacol cu Anatol Guzic , comedia Arta Conviețuirii și melodrama Căldură în noiembrie.

ADI - Monospectacol cu Anatol Guzic! 

Joi, 17 februarie, începând cu ora 18.30, sunteți așteptați la #monodrama de Constantin Cheianu „ADI - Monospectacol cu Anatol Guzic”, în regia: Diandra Gherghel

Publicitate
...

„Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.”

Distribuția: Anatol Guzic - ADI

Spectacolul se joacă în sala mică, iar locurile sunt limitate.

Link către bilete: https://iticket.md/event/adi 

ARTA CONVIEȚUIRII

Pe 18 februarie, la ora 18.30, începe comedia de Yasmina Reza în regia lui Petru Vutcărău: „Arta Conviețuirii”.

Subiectul central este frustrarea vieţii de cuplu. Totul începe în salonul familiei Vallon, unde soseşte cuplul Reille, al căror băiat l-a lovit cu un băț peste față pe Bruno Vallon, lăsându-l fără doi dinți. Începutul conversaţiei dintre părinţi este diplomatic, civilizat, în încercarea de a păstra bunele maniere și respectul reciproc. Treptat însă totul degenerează într-o confruntare agresivă în urma căreia ies la suprafaţă toate nemulţumirile vieţii de cuplu.

...

Spectacolul este o comedie care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană și să revizuiți toate problemele ce țin de arta conviețuirii. 

Veronique VALLON -  Doina ARVAT

Michel VALLON – Gheorghe PIETRARU

Annette REILLE – Natalia PRODAN

Alain REILLE - Anatol GUZIC

Durata spectacolului: 120 minute ( fără pauză)

Link către bilete: https://iticket.md/event/arta-convie-uirii

CĂLDURĂ ÎN NOIEMBRIE 

Iar duminică, 20 februarie puteți urmări melodrama de Yana Dobreva în  regia lui Petru Vutcărău, „Căldură în noiembrie”. Spectacolul începe la ora 17:30 și durează două ore, fără pauză.

Un spectacol despre dragoste, trădare, iubire , prietenie, dar și despre ceea ce ne doare cel mai mult – plecatul de acasă. Nu există familie în Republica Moldova care să nu fie afectată de această problemă, vrei să capete un sens viața ta și pentru asta sacrifici multe lucruri. Teatrul nu dă răspunsuri la aceste întrebări, el vine să pună întrebări și deja de fiecare în parte depinde de alegerea pe care o va face.

De Ziua Națională a Culturii în cadrul evenimentului Gala Premiilor anuale în domeniul Culturii 2019, regizorul Petru VUTCĂRĂU - Artist al Poporului, i-a fost acordat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării premiul „Valeriu Cupcea” în domeniul artei teatrale pentru montarea spectacolului "Căldură în noiembrie".

...

Synopsis:

Alex, un medic american cu renume mondial, se întoarce în orașul său de baștină, situat undeva pe litoralul Mării Negre, în Bulgaria, de unde a emigrat, mai bine zis a fugit, acum 40 de ani. În taverna unde și-a petrecut cei mai frumoși ani ai tinereții, el o întîlnește pe fosta lui iubită, Elena.

Aflăm din povestea lor despre împrejurările în care s-au iubit și s-au despărțit, calvarul prin care a trecut Elena și prețul pe care l-a avut de plătit ea pentru fuga lui Alex. Martori la toată povestea aceasta sunt doar proprietarul cârciumii, un Tânăr care a moștenit acest local de la tatăl său, împreună cu iubita sa, o Tânără energică și ambițioasă, care vrea cu tot dinadinsul să emigreze împreună cu alesul inimii în America.

ELENA – Ala MENȘICOV

ALEX – Emil GAJU

Tânăra – Natalia PRODAN

Tânărul – Maxim CHIRIAC

Spectacolul „Căldură în noiembrie” a participat la festivalurile  internaționale:

 • Festivalul Internațional Multicultural de “Teatru Tranzit Feszt”  (Satu Mare, România)
 • Festivalul Internațional de Teatru Oradea (România); Premiul spectatorului orădean; 
 • Festivalul Capitalelor Națiunilor Centenare ( București, România)
 • Festivalul “Zile de teatru Matei Vișniec” ( Suceava, România)

Link către bilete: https://iticket.md/event/c-ldur-n-noiembrie 

TNEI oferă 20 %  reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari. 

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal