
Șefa statului va ține un discurs în fața eurodeputaților în contextul politic tensionat din vecinătatea estică
Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu vicepreședinta grupului, Rasa Jukneviciene, i-au transmis la începutul săptămânii o scrisoare președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în care i-a propus să o invite pe președinta R. Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului Parlamentului European în contextul politic tensionat din vecinătatea estică.
・
„Am spus în scrisoare că, în contextul politic tensionat din Vecinătatea estică, există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova. Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarului Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova.
Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureşan, prin invitarea președintei Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, se transmite „un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și R. Moldova”.

Vezi și: LIVE TEXT. Tensiuni la granița ruso-ucraineană: Cronica unui război nedeclarat
Șefa statului a îndemnat cetățenii R. Moldova din regiunea transnistreană să-și amintească că R. Moldova este o țară pașnică. Totodată, a îndemnat instituțiile statului să comunice clar și la timp cetățenilor informații despre acțiunile întreprinse pentru a contracara riscurile la adresa securității țării noastre.AGORA amintește că luni, președintă Maia Sandu a venit cu un nou mesaj către cetățenii R. Moldova în contextul tensiunilor din Ucraina. Șefa statului a reiterat că țara noastră este una neutră și a avut un mesaj aparte și pentru cetățenii din stânga Nistrului, afirmând că „suntem o țară pașnică”.