Gestul agentului de patrulare care a oprit ambulanța în trafic a determinat ca Becul de Aur să ajungă la INSP (VIDEO)

Gestul agentului de patrulare care a oprit ambulanța în trafic a determinat ca Becul de Aur să ajungă la INSP (VIDEO)

Gestul agentului de patrulare care a oprit în plin trafic o ambulanță în care se afla o pacientă și a dat prioritate coloanei oficiale a delegației României venite la Chișinău a determinat ca Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) să ia cele mai multe voturi la sondajul de opinie, lansat în cadrul proiectului Becul de Aur.

Ajunși în fața INSP am fost întâmpinați de către un reprezentant al instituției, care a refuzat să transmită Becul de Aur agentului de patrulare și nici nu a dorit să ia trofeul nostru, deși i-am explicat că acesta îi aparține. 

Publicitate

„- Vă rugăm să transmiteți trofeul nostru. - Eu nu pot să transmit pentru că nu cunosc ce este asta. - Este un bec. - Becul este pentru dumneavoastră, eu… - Dar oricum aparține instituției și este acordat în urma unui sondaj de opinie. - Domnule, nu primesc nimic de la persoane străine, obiecte necunoscute. Eu nu cunosc ce este în becul acela. - Ce ne sugerați să facem cu acest bec? - Este becul dumneavoastră, nu? - Dar nu ne aparține nouă. - Nici mie nu îmi aparține. Dumneavoastră ați venit cu becul acesta, înseamnă că este al dumneavoastră”. 

Ulterior, cu un comentariu la subiect a venit purtătoarea de cuvânt a INSP, Natalia Golovco. Aceasta a declarat următoarele: „Mulțumim pentru atenția acordată privind activitatea Poliției. Contăm pe o colaborare productivă cu mass-media, astfel activitatea poliției să fie reflectată corect și eficient. Potrivit prevederilor regulamentului circulației rutiere la traversarea intersecțiilor prioritatea îi revine vehiculului care este deja antrenat în manevră. Coloana oficială era deja antrenată în manevra de traversare a intersecției, respectiv, permiterea deplasării ambulanței ar fi putut crea situații de accident”. 

Anterior, cu precizări a venit Inspectoratul General al Poliției, care a menționat că agentul de patrulare a procedat corect, a asigurat buna circulație și a evitat astfel producerea unui accident. Mai mult, oamenii legii au spus că echipajul de ambulanță era în afara unui apel de urgență, fără pacient, iar semnalele speciale de avertizare nu erau puse în funcțiune.

Declarațiile oamenilor legii se bat cap în cap cu cele ale ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, care a declarat că în ambulanță se afla o femeie care acuza dureri de cap, cefalee, amețeli în legătură cu o traumă pe care a primit-o cu trei zile în urmă.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal