Ape tulburi la Dreptate și Adevăr? Dinu Plîngău cere consilierilor, care au votat privatizarea terenului aferent magazinului UNIC, să-și depună mandatele

Ape tulburi la Dreptate și Adevăr? Dinu Plîngău cere consilierilor, care au votat privatizarea terenului aferent magazinului UNIC, să-și depună mandatele

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plângau, a venit cu reacție, după ce consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova au votat proiectul privind privatizarea terenului de 1,3 hectare, aferent magazinului UNIC, care a fost vândut cu 2,6 milioane de lei. 

„După o noapte nedormită și ore de discuții cu unii colegi care la fel ca mine n-au dormit această noapte, am luat o decizie. 

Decizia de ieri, din cadrul CMC, a fost neînțeleasă de mine și de foarte mulți colegi de partid nu doar din Chișinău, dar și din raioanele Republicii. Această decizi nu a fost consultată cu forurile statutare ale partidului și după mine, nu reprezintă voința sau poziția întregului partid”, susține Dinu Plîngau într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

Publicitate

Președintele interimar al Platformei DA spune că formațiunea pe care o reprezintă este „mai mult decât Andrei Năstase sau Dinu Plîngău”  și că nu se limitează la consilierii municipali. Totodată, menționează că ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier. 

„În calitate de Președinte interimar al Platformei DA, voi solicita convocare urgentă a Consiliului Național Politic pentru a pune în discuție retragerea sprijinului politici a consilierilor municipali din partea Platformei DA, responsabili de domeniul funciar pentru prejudicii aduse imaginii partidului și pentru decizii unilaterale care nu au fost discutate la partid. Situația per ansamblu, atât poziția Fracțiunii Platformei DA din CMC, cât și această postare urmează a fi analizată conform procedurilor statutare de către Comisia de Etică și Disciplină a partidului”, a mai adăugat Plîngau.

Amintim că, la data de 17 februarie, municipalitatea a cedat terenul de 1,3 hectare din fața magazinului UNIC. Pentru susținerea proiectului au votat 27 de consilieri din cadrul PSRM și Platforma DA. PAS a votat împotrivă, PL și Partidul Șor nu au participat la vot, iar cei de la PUN, PD și PCRM s-au abținut. Consiliera PAS Zinaida Popa a declarat că va ataca în instanță decizia.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal