La o zi de la vânzarea terenului adiacent UNIC, centrul comercial anunță despre planul său investițional

La o zi de la vânzarea terenului adiacent UNIC, centrul comercial anunță despre planul său investițional

La o zi după ce membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat pentru vânzarea terenului adiacent UNIC-ului, la un preț de circa 19 ori mai mic decât cel de pe piață, administrația centrului comercial a organizat o conferință de presă, în care a anunțat depsre planurile sale investiționale. 

Directorul general, Leonid Sidorov, a declarat că urmează a fi investiți peste 250 de milioane de lei. Noile investiții vor fi îndreptate spre creșterea confortului și amenajarea zonei, „pentru ca aceasta să devină cel mai frumos loc de agrement și relaxare din municipiul Chișinău, ce va fi destinat chișinăuienilor și oaspeților capitalei”.

...

Publicitate

Noul proprietar a anunțat că a atras, din 2016 până în prezent, în infrastructura centrului comercial UNIC, 180 de milioane de lei. Potrivit administrației centrului comercial, respectivele investiții au fost îndreptate spre amenajarea scuarului din fața centrului comercial și amenajarea teritoriului adiacent de pe strada Ismail.

Proiectul privind privatizarea terenului aferent magazinului UNIC de 1,3 hectare a fost votat joi de către consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

Lotul a fost vândut cu 2,6 milioane de lei. Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au votat împotrivă și au acuzat CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât valoarea reală a acestuia. Partidul Liberal și Partidul Șor nu au participat la vot, iar cei de la Partidul Unității Naționale, Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor s-au abținut.

În dimineața zilei de vineri, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier.

Cu replică a venit consilierul Andrei Năstase, fostul lider al Platformei DA, care a declarat următoarele: „Nu avem de ce să ne scuzăm, am venit să facem lumină asupra unui caz destul de simplu. Prin votul consilierilor nu s-a întâmplat nimic altceva, decât executarea unei hotărâri de judecată, emisă de Curtea Supremă de Justiție”.

La scurt timp, deputatul Radu Marian a anunțat că fracțiunea PAS din CMC va solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor socialiști și ai Platformei DA.

Solicitată de AGORA, procurora responsabilă de relația cu mass-media, Mariana Cherpec, a menționat că Procuratura s-a autosesizat și va examina cazul cedării terenului de 1,3 hectare din prajma magazinului UNIC.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal