Conducătorul unei subdiviziuni a organizației criminale Borman va compărea pe banca acuzațiilor. A fost terminată urmărirea penală

Conducătorul unei subdiviziuni a organizației criminale Borman va compărea pe banca acuzațiilor. A fost terminată urmărirea penală

A fost terminată urmărirea penală în privința organizatorului unui grup infracțional responsabil de circulația ilegală a drogurilor și tranzitarea ilegală a acestora din Spania în Rusia. Un anunț în acest sens a fost făcut de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și Inspectoratul Național de Investigații. 

Infracțiunile incriminate au avut loc în perioada 2016-2017 și au fost comise de către un bărbat din Căușeni de peste 45 ani, în calitate de conducător al unei subdiviziuni structurale a organizației criminale „Borman”.

Mai exact, acesta coordona activitatea altor membri ai grupului, doi condamnați în Moldova la zece ani închisoare, iar alți membri –anunțați în căutare sau condamnați în Rusia, care transportau în rezervorul automobilelor zeci de kilograme de hașiș din Spania în Moldova, apoi în Rusia, în scopul comercializării lor.

Publicitate

„Învinuitul le punea la dispoziție automobile, bani pentru călătorie și pentru cumpărarea drogurilor și telefoane. Acesta le dădea indicații privind itinerarul deplasării, locațiile și datele persoanelor din Spania de la care cumpărau drogurile și privind destinația livrării în Rusia. Valoarea pe piața neagră a drogurilor comercializate și a celor reținute este de peste patru milioane lei”, a comunicat Procuratura.

La solicitarea procurorilor, instanța de judecată a aplicat sechestre pe două terenuri, două încăperi, două construcții și un automobil de lux. Sechestrele au fost aplicate în vederea confiscării lor ulterioare, ca bunuri obținute din banii proveniți din activitatea infracțională.

În 2017, bărbatul fusese anunțat în căutare în Ucraina și reținut pentru extrădare pentru aceleași fapte, însă a evadat. Ulterior, la sosirea în Moldova, din decembrie 2021, acesta este cercetat de către procurorii PCCOCS și ofițerii de investigații pentru circulație ilegală de droguri și contrabandă, iar acum dosarul este în stadiu final – perioadă în care învinuitul se prevalează de prezumția nevinovăției, până la trimiterea dosarului în judecată și pronunțarea unei hotărâri finale.

Actualmente, învinuitul este plasat în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Chișinău a satisfăcut solicitarea avocatului acestuia care a contestat plasarea lui în arest preventiv.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal