Au fost raportate mai multe decese în estul Ucrainei. Ministrul Apărării de la Kiev: Vor fi pierderi. Va trebui să trecem prin durere, să depășim frica și disperarea

Au fost raportate mai multe decese în estul Ucrainei. Ministrul Apărării de la Kiev: Vor fi pierderi. Va trebui să trecem prin durere, să depășim frica și disperarea

Mai multe decese au fost raportate pe fondul luptelor între forţele armate ucrainene şi separatiştii din estul ţării. Armata ucraineană a anunţat că doi dintre soldaţii săi au fost ucişi, iar 18 au răni grave, infomează Agerpres. Totodată, există informaţii despre moartea unui civil la Novoluganske, în regiunea Doneţk, şi rănirea a cel puţin cinci. Între timp, ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznicov, a subliniat că armata ucraineană este singurul lucru care „separă Ucraina de intențiile nebunești ale agresorului de a reînvia Uniunea Sovietică”. 

„Dragi soldați și marinari, sergenți și sergenți, ofițeri, generali și amirali! Dragi muncitori ai Forțelor Armate ale Ucrainei! A căzut întunericul incertitudinii. Ceea ce știți de opt ani, acum a văzut lumea întreagă. Datorită curajului, dăruirii și profesionalismului au fost zădărnicite planurile inamicului care a purtat un război ticălos în toți acești ani, ascunzându-se în spatele femeilor și copiilor”, a declarat Alexei Reznicov. 

Ministrul ucrainean al Apărării a menționat că Ucraina se va confrunta cu provocări severe în lupta împotriva agresiunii ruse, că vor exista pierderi, dar că această cale trebuie parcursă.

Publicitate

Reznikov a menționat că Ucraina se va confrunta cu provocări severe: „Vor fi pierderi. Va trebui să trecem prin durere, să depășim frica și disperarea. Totuși, victoria va fi a armatei, pentru că suntem pe pământul nostru, așa că adevărul este în spatele nostru. În plus, armata este susținută de oameni, iar credința oamenilor înseamnă că armata face totul bine”, a mai spus ministrul ucrainean al Apărării. 

„Alegerea noastră este foarte simplă: să ne apărăm țara, casa noastră, familia noastră. Nu s-a schimbat nimic pentru noi. Acum vom vedea o serie de prieteni adevărați care vor deveni mai mulți. Acum acei „prieteni” care ne-au convins să ne predăm mulți ani nu se vor putea ascunde”, a spus oficialul.

Amintim că, pe 21 februarie, Vladimir Putin a declarat că recunoaște suveranitatea republicilor separatiste din Ucraina. Pe de altă parte, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că țara sa nu cedează teritoriile. Totodată, comunitatea internațională a condamnat decizia Rusiei. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal