Două consiliere municipale anunță că părăsesc fracțiunea Platformei DA din CMC

Două consiliere municipale anunță că părăsesc fracțiunea Platformei DA din CMC

Consiliera municipală Aliona Mandatîi anunță că se retrage din fracțiunea Platforma DA din CMC, după ce formațiunea a fost criticată pentru votul în ce privește terenul aferent de lângă UNIC. Gestul acesteia a fost urmat și de consiliera Ala Tîșcul care nu este prezentă, a anunțat Mandatîi.

„Mă retrag din Platforma DA, anunț și decizia colegei Ala Tîșcul de a se retrage din fracțiune și de a-și retrage votul de pe decizia cu privire la privatizarea terenului de lângă UNIC. Vreau să sugerez executivului să vină data viitoare la ședință cu o decizie de anulare a deciziei din 17 februarie”, a anunțat Mandatîi.

Acesta a precizat că va rămâne consilieră municipală independentă.

Publicitate

„Nu mai vreau să fiu influențată de nimeni, astăzi declar decizia pe care ați auzit-o. Suntem consilieri independenți”, a adăugat acesta.

Gestul ei a fost criticat de consilierii Platformei DA și cei socialiști, care au acuzat PAS de faptul că ar fi capturat statul. Consilierul Ruslan Verbițchi a acuzat PAS că ar fi reușit să distrugă Platforma DA.

Amintim că, consilierii municipali din Platforma DA și Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au votat la 17 februarie proiectul privind privatizarea terenului aferent magazinului UNIC de 1,3 hectare.

Lotul a fost vândut cu 2,6 milioane de lei. Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au votat împotrivă și au acuzat CMC că a înstrăinat terenul la un preț mult mai mic decât valoarea reală a acestuia. Partidul Liberal și Partidul Șor nu au participat la vot, iar cei de la Partidul Unității Naționale, Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor s-au abținut.

În dimineața zilei de vineri, președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plîngău, a declarat că ar fi de bun simț dacă consilierii municipali responsabili de domeniul funciar și-ar depune mandatele de consilier.

Cu replică a venit consilierul Andrei Năstase, fostul lider al Platformei DA, care a declarat următoarele: „Nu avem de ce să ne scuzăm, am venit să facem lumină asupra unui caz destul de simplu. Prin votul consilierilor nu s-a întâmplat nimic altceva, decât executarea unei hotărâri de judecată, emisă de Curtea Supremă de Justiție”.

La scurt timp, deputatul Radu Marian a anunțat că fracțiunea PAS din CMC va solicita Cancelariei de Stat să atace în instanță decizia consilierilor socialiști și ai Platformei DA.

Solicitată de AGORA, procurora responsabilă de relația cu mass-media, Mariana Cherpec, a menționat că Procuratura s-a autosesizat și va examina cazul cedării terenului de 1,3 hectare din prajma magazinului UNIC.

Și edilul capitalei a venit cu o reacție. Ion Ceban a spus că va contesta decizia consilierilor CMC în instanță, dar este de părere că această hotărâre este „o fumigenă” aruncată de „cei care conduc țara”, susținând că se dorește distragerea atenției de la decizia de a vinde terenul Stadionului Republican.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal