Termenul pentru administrarea dozei booster a fost redus de la șase la patru luni, în conformitate cu recomandările Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizărilor. Un ordin în acest sens a fost emis de către Ministerul Sănătății.
„Începând cu 21 februarie curent, persoanele pot administra doza booster după patru luni de la încheierea schemei complete de vaccinare pentru a menține nivelul de protecție împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.
Totodată, persoanelor eligibile pentru doza booster de vaccin, care au suportat COVID-19 fiind vaccinate cu schema completă, li se va administra doza booster la un interval de minim 14 zile după însănătoșire.
Booster reprezintă o doză de vaccin administrată persoanelor de peste 12 ani care au finalizat schema primară de vaccinare (una sau două doze de vaccin anti-COVID-19, în funcție de tipul vaccinului).
În Republica Moldova au fost vaccinate cu schema completă 1 031 212 persoane, iar alte 233 899 au beneficiat de doza booster.
Vezi și aceste știri

În atenția călătorilor. La intrarea în România, Certificatul COVID-19 este valabil doar cu doza booster

România reduce la patru luni termenul de administrare a dozei booster a vaccinului anti-COVID-19

Maia Sandu a fost imunizată cu doza booster de vaccin anti-COVID-19. Preparatul Pfizer, administrat la distanță de șase luni după AstraZeneca
Advertoriale

Fă cunoștință cu viitorul, descoperă noul card ultra comod

EuroCreditBank continuă să ofere soluții pentru cei care preferă economiile în valută străină. Depozite la cele mai avantajoase condiții de 3,5% anual
