Șeful suspendat al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție, Ghenadie Tanas, și presupusul complice al acestuia au fost lăsați fără nicio măsură preventivă de către magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Procurorii anticorupție urmează să conteste deciziile acestora cu un recurs la Curtea de Apel Chișinău.
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins demersul procurorilor anticorupție privind prelungirea măsurii preventive sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 30 zile, aplicată în privința șefului suspendat al Direcției Urmărire Penală a Centrului Național Anticorupție.
Potrivit Procuraturii Anticorupție, același magistrat a examinat demersul privind prelungirea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile, dispusă în privința presupusului complice al lui Ghenadie Tanas. Judecătorul de instrucție a dispus respingerea cererii, ca fiind neîntemeiată.
Ghenadie Tanas este vizat într-o cauză penală privind practicarea ilegală a activității financiare, îmbogățirea ilicită și falsul în declarații.
Menționăm că, potrivit presei de investigație, Ghenadie Tanas a fost subiectul mai multor investigații din anii 2017 - 2019, fiind menționat faptul că este unul dintre cei mai bogați angajați ai CNA. O investigație a Ziarului de Gardă din 2017, relevă faptul că acesta a cumpărat 40 de terenuri, a dat cu împrumut mii de euro și s-a ales cu un apartament în Chișinău.
Amintim că recent, în timpul dezbaterilor parlamentare privind raportul de evaluare a activității Centrului Național Anticorupție (CNA) în atenția deputaților a ajuns cazul acestui ofițer din cadrul instituției. Potrivit deputatului PAS, Adrian Cheptănaru, acesta ar fi „milionar în euro” și ar avea o avere nejustificată.
Vezi aici discursul din plen: Cine este „Ghena” de la CNA și de ce a ajuns să fie pomenit de la tribuna Parlamentului (FOCUS)
Vezi și aceste știri

Așa zisul procuror-șef al regiunii transnistrene figurează într-un dosar penal demarat de PCCOCS. Iată de ce este bănuit

Ungaria înregistrează cel mai ridicat nivel al inflației din ultimii 24 de ani: Banca Națională a aprobat cea mai mare majorare a dobânzii de referință din UE
