„Rata de participare este de peste 50,03%, ceea ce este o rată substanțială, ținând cont de faptul că toți locuitorii din Corjova trebuiau să deplaseze în localitatea vecină, unde a fost amplasată secția de votare. Incidente majore nu au fost semnalate, astfel încât toți locuitorii care au dorit să participe la votare, au putut să o facă liber”, a declarat reprezentantul Comisiei Electorale Centrale, Alexandru Simionov.

Potrivit Asociației Promo-LEX, alegătorii din satul Corjova, r. Dubăsari, s-au deplasat la secția de votare din Cocieri fără probleme, dar au fost identificate cazuri când miliția transnistrenă a verificat numerele de înmatriculare ale persoanelor ce au trecut așa zisa „frontieră” spre s. Cocieri.

Pentru funcția de primar din Corjova au concurat cinci candidați. Procesul de votare a fost monitorizat de șase obsevatori naționali și cinci reprezentanți ai partidelor politice. În cadrul acestui scrutin, alegătorii domiciliaţi în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, care temporar sunt în afara controlului constituţional al Republicii Moldova, au votat pe listele suplimentare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!