La fel, Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că centralele nucleare operaționale din Ucraina funcționează în siguranță, iar centrala nucleară de la Cernobîl nu ar fi avut de suferit.
Asta după ce ieri, 24 februarie, centrala nucleară de la Cernobîl ar fi fost capturată de forțele ruse. Un consilier al biroului prezidențial ucrainean, Mykhailo Podolyak, informa pentru Reuters că: „Este imposibil să spunem că centrala nucleară de la Cernobîl este în siguranță după un atac total inutil al rușilor. Aceasta este una dintre cele mai grave amenințări din Europa de astăzi”, a spus el.
Rusia ar vrea să controleze reactorul nuclear de la Cernobîl pentru a semnala NATO să nu intervină militar, a spus aceeași sursă.
Dezastrul de la Cernobîl din Ucraina Sovietică de atunci a trimis nori de material nuclear în mare parte din Europa în 1986, după un test de siguranță greșit în cel de-al patrulea reactor al centralei atomice. Decenii mai târziu, a devenit o atracție turistică. Cu aproximativ o săptămână înainte de invazia rusă, zona Cernobîl a fost închisă pentru turiști.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.