Comunitatea Tekwill se mobilizează pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Comunitatea Tekwill se mobilizează pentru a ajuta refugiații din Ucraina

Comunitatea Tekwill se mobilizează pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina. În semn de solidaritate cu cei care au fugit din calea războiului în țara noastră, în următoarele zile urmează a fi desfășurate o serie de acțiuni de susținere a copiilor și adulților refugiați. Cetățenii ucraineni pot telefona la acest număr de telefon pentru a afla toate detaliile: +373 78 498 834.

Spații de colaborare și muncă

Cetățenii ucraineni care își doresc și au posibilitate să muncească de la distanță, pot veni la Centrul de Excelență în IT „Tekwill” (str. Studenților, 9/11, Chișinău), dar și în spațiul de coworking IHUB (str.31 august, 78, Chișinău), acolo unde vor beneficia gratuit de toate condițiile necesare pentru buna desfășurare a muncii.

 • Spații de comunicare și de lucru, dotate cu toate cele necesare pentru a-și desfășura activitatea;
 • Echipamente performante, cu acces la săli de ședință;
 • Conexiune la internet;
 • Ceai, cafea, apă și alte produse consumabile;
 • Spații amenajate pentru mamele cu bebeluși;

Pentru rezervarea unui loc în spațiile de coworking, este necesară completarea următoarelor formulare:

 1. Tekwill: tekwill.md
 2. iHub: ihub.md 
 3. Artcor: artcor.md

Publicitate

Acces la resurse educaționale

Tekwill oferă acces gratuit la platforma www.tekwill.online, unde elevii refugiați au posibilitatea să studieze 8 cursuri din cadrul programului „Tekwill în Fiecare Școală”. Conținutul educațional este adaptat pentru vârstele cuprinse între 13 și 19 ani și este accesibil inclusiv în limba rusă, în format text, audio, video și grafică. Elevii își pot crea individual un cont de acces și studia la alegere ce cursuri își doresc. Pentru a accesa cursurile, este necesara completarea acestui formular

Activități fizice și programe de instruire pentru copii vor fi organizate și de „Tekwill Academy Kids” – centrul  educațional pentru copii și adolescenți, specializat în domeniul tehnologiilor informaționale. Activitățile sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani. Pentru participare doritorii pot apela numărul de telefon 079744448, sau pot completa acest formular

Și Clubul Tinerilor Makeri (Youth Maker Club) organizează mai multe activități destinate copiilor refugiați, pentru explorarea tehnologiilor și dezvoltarea abilităților tehnice și creative ale acestora. Participanții se pot înscrie aici

Acțiuni de susținere în nordul țării

La Bălți, în parteneriat cu o companie IT și ACETI, Tekwill va amenaja un spațiu pe care îl va dota cu laptopuri, pe care vor fi instalate programe în limba ucraineană. Sala va putea fi utilizată pentru muncă online, necesități de comunicare sau activități educaționale. De asemenea, vor fi organizate mai multe activități extracurriculare pentru copii, atât online, cât și offline.

Asistență psihologică

Războiul poate avea impact major și asupra sănătății mintale a oamenilor. Pentru a oferi o mână de ajutor celor care și-au pierdut peste noapte atât casa, cât și speranța, Tekwill urmează să le ofere acestora asistență psihologică.

Lista cu acțiunile de susținere a refugiaților ucraineni în Moldova urmează a fi actualizată. Toate informațiile la zi pot fi găsite pe pagina tekwill.md sau pe pagina de facebook

 Alte linkuri utile:

1. Informații despre traversarea frontierei

2. Informații despre spații de cazare;

3. Linia telefonică pentru refugiați;

4. Centrul de Apel al Biroului de Migrație și Azil

5. Prima sursă - canal de informare oficial 

Platforme de ajutor financiar:

Cu susținerea USAID și a Suediei, „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile actuale de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național. Obiectivul de bază a Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale membrilor societății, dar și a potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ superior, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal