În ultimul deceniu, Chișinăul se dezvoltă cu pași rapizi. Doar în anul 2016, în proces de construcție erau 216 case multietajate. Blocurile noi de locuit sunt construite, cu precădere, în sectoarele existente ale capitalei, în special în zonele supraaglomerate, generând și mai mult haos. În ultima perioadă există însă tendința de a extinde cât mai mult hotarele capitalei. Noi cartiere, care promit a fi europene, își fac loc pe piața imobiliară și garantează potențialilor locuitori condiții de viață ca în Cluj sau sate din Germania.
Companiile de construcție au remarcat că, în ultimul timp, cumpărătorii optează pentru apartamente în zone mai liniștite, iar pandemia de coronavirus i-a făcut pe chișinăuieni să investească în case noi, în special amplasate în suburbii sau zone verzi. Cei care locuiau în apartamente cu o suprafață modestă au înțeles că au nevoie de mai mult spațiu, la fel, a crescut rata de vânzare a townhouse-urilor.
Noua suburbie - „Satul German”
Material dedicat membrilor AGORA
Citește acest material exclusiv și susține jurnalismul independent din Republica Moldova, luând un abonament de Fan sau Ambasador.
Vezi și aceste știri

Italia declară stare de urgență în cinci regiuni nordice din cauza celei mai grave secete din ultimii 70 de ani

Un bebeluș de trei luni a decedat după ce ar fi fost aruncat de la etaj de către tatăl său
