Mesajele ucrainenilor, la frontiera de la Palanca: Nu vreau copiii mei să fie martorii bombardamentelor (FOTO)

Mesajele ucrainenilor, la frontiera de la Palanca: Nu vreau copiii mei să fie martorii bombardamentelor (FOTO)

„Nu vreau copiii mei să fie martorii bombardamentelor”, „ne-am calmat, pentru că aici nu se împușcă”, „vă mulțumim pentru ospitalitate”. Acestea sunt doar unele dintre mesajele refugiaților ucraineni, cu care am discutat la postul vamala Palanca. Vorbim despre femeile care au fost nevoite să-și lase soțul, familia, rudele, prietenii și să i-a o altă cale, împreună cu copiii. 

...

O femeie din Odesa ne-a spus cu lacrimi în ochi că a fost nevoită să plece împreună cu copiii și rudele din Ucraina la rudele din R. Moldova. „Am înțeles că trebuie să părăsim Ucraina în noaptea de sâmbătă spre duminică. Când au loc bombardamente, nu vreai ca copiii tăi să fie martori. Am plecat pentru a rămâne în viață. Eu am un copil, alți doi îmi sunt nepoți. Încă doi copii sunt ai surorii. Sperăm totul să se termine cu pace”.

Publicitate
...

„La vama ucraineană am așteptat în jur de trei ore. Noi plecăm la Chișinău, iar de acolo ne vom deplasa în România. Destinația finală pentru noi este Polonia”, ne-a zis un grup de femei.

...

„Acum ne-am calmat, pentru că aici nu se împușcă. Suntem nespuși de bucuroși că am fost întâmpinați astfel. Nici nu ne-am așteptat la așa ceva. Voi sunteți foarte ospitalieri. Vă mulțumim”, ne-a spus un grup de femei.

...

„Vrem să vă spunem un mare mulțumesc pentru că ne-ați primit, ne-ați oferit bucate, băuturi fierbinți. În general, vă mulțumim pentru că existați”, ne-a zis o altă femeie din Ucraina, la Palanca.

În ultimele 24 de ore, 9 602 ucraineni au traversat țara noastră. Dintre care, 5 411 au intrat în Republica Moldova, iar 4 191 au ieșit din țară. Din numărul total de migranți, 3 298 sunt minori, cu vârsta de până la 14 ani inclusiv.

Cetățenii ucraineni pot intra în țară cu unul din următoarele acte de identitate: pentru minori - certificatul de naștere, actul de identitate național (buletinul/card de identitate), pașaport, pentru maturi – actul de identitate național (buletin/card de identitate) sau pașaport.

Menționăm că transportatorii asigură zilnic, la solicitare, deplasarea tuturor persoanelor din preajma punctelor de traversare a frontierei de stat Palanca și Otaci spre Chișinău, prin principalele orașe din nordul și sudul țării.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal