„Alegerile locale au scos la iveală că partidele de la guvernare, utilizând resursele administrative, au obținut un rezultat bun. Socialiștii sunt pe locul trei. Pe orașe suntem în turul II la Primării în 15 orașe, inclusiv în Chișinău. La nivel de consilii raionale și locale, socialiștii au început deja negocieri pentru formarea majorității. Negociem cu Partidul Nostru și unii candidați independenți, inclusiv unii de la comuniști. Nu examinăm posibilitatea de a coaliza cu PLDM, PDM, PL și nici cu Leancă”, a declarat Dodon.

Politicianul a dat de înțeles că în Chișinău le-a fost „furată” majoritatea în consiliu.

„În Consiliul Municipal Chișinău avem cea mai mare fracțiune - 19 mandate. În Sîngera s-au baricadat până la ora 12 și nu au permis semnarea proceselor verbale. Vom cere alegeri repetate în Sîngera. Puteam obține al 20-lea mandat pentru a avea majoritate în Consiliu”, a mai adăugat liderul PSRM.

„Rezultatele obținute ne fac să credem că orașul Chișinău are șansă reală să scape de haosul care domină. Sperietoarea cu care vine contracandidatul meu că vine mâna Moscovei este doar o isterizare a locuitorilor. Nimeni nu va veni la noi acasă să ne facă ordine”, a declarat candidatul PSRM la șefia primăriei Capitalei, Zinaida Greceanîi.   

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!