Noi rețineri în dosarul „Petic”. Doi foști angajați din fruntea MAI și un ex-funcționar de la Cancelaria de Stat, plasați în izolator

Noi rețineri în dosarul „Petic”. Doi foști angajați din fruntea MAI și un ex-funcționar de la Cancelaria de Stat, plasați în izolator

Noi rețineri în ancheta fostului polițist de frontieră Gheorghe Petic, achitat în dosarul privind înscenarea unui viol. Doi ex-funcționari care ocupau fotolii de conducere în Ministerul Afacerilor Interne și un fost angajat al Cancelariei de Stat au fost plasați în arest pentru 72 de ore. Aceștia sunt cercetați pentru prima oară în cadrul acestei cauze penale. 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale informează că sub conducerea sa, Serviciul de Informații și Securitate a efectuat percheziții pe parcursul zilei de joi în în mai multe locații din republică. Procurorii urmează să le înainteze reținuților învinuirile și, după necesitate, să solicite aplicarea măsurilor preventive în fața instanței de judecată.

Recent PCCOCS a trimis pe banca acuzaților două persoane. Actualmente, una dintre acestea a fost plasată sub control judiciar, iar alta se află în arest la domiciliu, întrucât probele au fost conservate. În continuare, cinci persoane au statut de învinuit în dosarul investigat.

Publicitate

La data de 17 ianuarie curent, Procuratura Generală a adus scuze publice fostului polițist de frontieră, în legătură cu achitarea definitivă și irevocabilă a acestuia.

Însă, Gheorghe Petic a venit cu o reacție în care a solicitat procurorilor să aducă scuze publice prin intermediul surselor media pe care acesta le acuză că l-au denigrat.

Gheorghe Petic a fost suspectat de un viol asupra unei femei din Ungheni. Acesta a fost reținut la data de 12 octombrie 2018. În 2019, el a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare. Dânsul declara mereu că este nevinovat și afirma că dosarul penal pe numele său este unul politic.

Fostul polițist de frontieră considera că dosarul penal i-a fost deschis după ce ar fi demascat o schemă ilegală de contrabandă acoperită de conducerea Ministerului de Interne. Instituția a respins atunci acuzația.

La începutul lunii octombrie 2021, Serviciul de Informații și Securitate publica imagini video în care s-ar fi surprins fragmente din organizarea înscenării pretinsului viol.

Instrucțiunile ar fi fost făcute de către foștii angajați ai Direcției 5 a Inspectoratului Național de Investigații. Aceștia se adresau unei femei, care trebuia să pretindă că ar fi fost racolată în vederea denunțării false.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal