Vladimir Putin sugerează că în Rusia cetățenii protestează, pe când în Ucraina oamenii ar fi „împușcați” pentru unele opinii

Vladimir Putin sugerează că în Rusia cetățenii protestează, pe când în Ucraina oamenii ar fi „împușcați” pentru unele opinii

În cadrul unei întâlniri, Vladimir Putin a făcut mai multe declarații despre evenimentele din Ucraina. Acesta susține că „operațiunea” s-ar desfășura conform planului” și că aceasta se va solda cu succesul armatei ruse. Într-o altă ordine de idei, președintele rus a spus că, în țara sa, cetățenii pot protesta, pe când în Ucraina unii oameni ar fi „împușcați” pentru opiniile exprimate. 

În debutul discuției, Vladimir Putin a declarat că decizia de a începe „operațiunea din Ucraina” a fost una dificilă. 

„Ei au început să vorbească despre posibilitatea de a avea statut nuclear, să aibă armă nucleară. Noi nu putem trece pe lângă asemenea lucruri. Mai ales că noi știm cum, așa-zisul vest, se comportă în raport cu Rusia. Ucraina, de pe vremurile sovietice are competențe nucleare”, a declarat Vladimir Putin. „Sunt pericole reale. Nu este ceva inventat. Băieții noștri care acolo luptă își sacrifică viața, se luptă pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor noștri”, a mai spus acesta. 

Publicitate

Președintele rus a făcut mai multe aluzii la statalitatea Ucrainei. 

„Trebuie să înțeleagă că dacă vor continua să facă ceea ce ei fac, vor pune sub semnul întrebării statalitatea Ucrainei. Dacă acest lucru se va produce, va fi numai pe conștiința lor. Ce se întâmplă acum? Deja am vorbit despre scopurile noastre. În primul rând trebuie să protejăm oamenii care locuiesc în Donbas. Cum? Prin demilitarizarea și denazificarea Ucrainei” 

„Multe din ceea ce se întâmplă și cu ce ne confruntăm acum sunt fără îndoială modalități de a lupta cu Rusia. Acele sancțiuni care sunt introduse seamănă cu declararea războiului. Bine că nu am ajuns la acest lucru”, a mai spus președintele rus. 

„În ceea ce privește voluntarii, le suntem recunoscători pentru patriotism și dorința de a susține țara și forțele armate, dar însăși faptul că ei vin, deja contează, dar de ajutorul lor nu este acum nevoie și sunt sigur că nici nu va fi nevoie”, a mai adăugat Vladimir Putin. 

Amintim că Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie. Sute de civili și-au pierdut viața, mai multe localități au fost bombardate, iar unele mari orașe au fost distruse. Peste un milion de ucraineni și-au părăsit țara pentru a fugi din calea violențelor. Acțiunile Rusiei au fost condamnate la nivel internațional, fiind impuse sancțiuni. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal