Partidul ucrainean „Слуга народа”: Nu acceptăm ultimatumuri, nu renunțăm la teritorii. Ucraina noastră este Donețk, Lugansk și Crimeea

Partidul ucrainean „Слуга народа”: Nu acceptăm ultimatumuri, nu renunțăm la teritorii. Ucraina noastră este Donețk, Lugansk și Crimeea

Partidul ucrainean „Слуга народа” declară că nu ia sub nicio formă în considerare posibilitatea ca teritoriul Ucrainei să fie revizuit sau să se renunțe la anumite regiuni ale țării. Partidul de la guvernare susține că nu va accepta ultimatumuri. Totodată, formațiunea afirmă că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina cel puțin în următorii 15 ani, motiv pentru care țara ar avea nevoie de un acord care să poată garanta securitatea deplină până la o eventuală aderare. 

„Este inacceptabil. Ucraina noastră este Donețk, Lugansk și Crimeea. Nu acceptăm ultimatumuri. Nu renunțăm la teritorii. Dar, în același timp, privim cu sobrietate realitatea. Crimeea, Donețk și Lugansk sunt ocupate de 8 ani. În restul Ucrainei se desfășoară un război la scară largă. Auzim cererea Rusiei de a recunoaște așa-numitele DNR și LNR, de a recunoaște ocuparea Crimeei. Este clar că nu vom face asta. Dar trebuie să decidem cum vor fi reglementate viețile oamenilor din aceste teritorii în cadrul statului nostru integral. Așa a spus președintele Zelenski când a răspuns la o întrebare a unui jurnalist american”, se spune în declarația partidului „Слуга народа”. 

Totodată, partidul de la guvernare a făcut câteva precizări despre aspirațiile Ucrainei de a face parte din NATO. 

Publicitate

„Alianța nu este pregătită să accepte Ucraina cel puțin în următorii 15 ani și face acest lucru clar. Acum nici măcar nu avem sprijinul unui război perfect just din partea Alianței, doar din partea unor state. (...) Trebuie să vorbim despre lucruri specifice. Despre un acord concret care poate garanta securitatea deplină a Ucrainei până când NATO este gata să ne accepte. Ar trebui să fie fundamental diferit de Memorandumul de la Budapesta, să prevadă măsuri politice, economice și militare specifice ale statelor-garanți ai securității Ucrainei. Astfel de state garante pot fi SUA, Turcia, vecinii Ucrainei. La rândul ei, Rusia trebuie, de asemenea, să declare legal că recunoaște statalitatea ucraineană și garantează că nu va amenința statul nostru”, se mai spune în declarație.  

Totodată, partidul „Слуга народа” mai susține că, la ora actuală, Europa ar trebuie să impună un embargo pentru gazul și petrolul rusesc. 

Între Rusia și Ucraina au avut loc trei runde de negocieri. Printre cererile părții ruse se numără recunoașterea Crimeei drept parte a Federației Ruse, precum și recunoașterea independenței republicilor separatiste din estul țării. O altă cerere a Federației Ruse este garanția că Ucraina nu va adera la NATO. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal