*Acest material este sponsorizat

Compania Pentalog oferă sprijin financiar și umanitar refugiaților ucraineni

Compania Pentalog oferă sprijin financiar și umanitar refugiaților ucraineni
Pentalog

Situația actuală din Ucraina a mobilizat populația din diferite colțuri ale lumii în a oferi sprijin  refugiaților. Grupul francez Pentalog, care are un centru de producție IT în Chișinău, se alătură eforturilor umanitare  cu o donație de 10.000 de Euro și o serie de acțiuni menite să protejeze angajații săi din Republica Moldova.

Ca răspuns la situația de criză declanșată de războiul din Ucraina, compania Pentalog a lansat propriul său plan de securitate, solidaritate și continuitate a activității. Acesta constă într-o serie de măsuri și inițiative   ce au scopul de a proteja angajații din Republica Moldova și România  a asigura bunul demers al proiectelor clienților și a mobiliza un răspuns umanitar adecvat nevoilor refugiaților.  

Alături de refugiații din Ucraina

Pentalog a inițiat eforturile de ajutorare a celor afectați de războiul din Ucraina  cu o donație de 10.000 de euro, repartizată în mod egal organizațiilor Crucea Roșie și Salvați Copiii. Ajutorul umanitar este oferit chiar la graniță și constă în pachete alimentare, produse de igienă personală, haine și încălțăminte, medicamente necesare, bani de transport sau de cazare. 

Totodată, printr-un parteneriat cu ONG-ul francez SOS Attitude, care oferă ajutor umanitar de urgență la catastrofe naturale, refugiații care trec granița din Ucraina în Moldova primesc adăpost, mâncare și transport în vestul Europei. Coordonată de Monica Jiman, Chief Customer Success Officer Pentalog Europa și Asia, misiunea este prima organizație internațional care a venit în Moldova pentru a ajuta în criza umanitară.

Pentalog a mai donat 5 laptopuri pentru voluntari, care vor fi utilizate în procesul de gestionare a bunurilor destinate refugiaților. În plus, o decizie unanimă a echipei a fost ca bugetul colectat de către bărbații din companie pentru cadourile de Ziua Internațională a Femeii, să fie direcționat spre o cauză umanitară ce sprijină refugiații veniți în Moldova. 

Ajutorul Pentalog este susținut de inițiative lansate de angajații din celelalte 15 filiale, colaboratori și clienți și vizează:

1. Aderarea la cauza caritabilă lansată pe platforma galatom.ro, o modalitate  de a sprijini eforturile ONG-ului Salvați Copiii prin donații ce pot veni din toată colțurile lumii. 

2. Donarea de sânge pentru soldații ucraineni și civilii răniți la punctele de recoltare de pe teritoriul României. Distribuirea soluției digitale create de Code4Romania https://dopomoha.ro/en pe toate canalele de comunicare pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni să găsească informații relevante privind solicitarea de protecție în România.

3. Oferirea unui spațiu de cazare refugiaților în România, prin intermediul: refugees.ro.

Confortul psihologic al angajaților și continuitatea activității – o prioritate pentru Pentalog

Odată cu începerea primelor acțiuni militare în Ucraina, grupul francez a creat o celulă de criză care să analizeze situația și să ia măsuri imediate  menite să minimizeze impactul emoțional  asupra angajaților. Prin urmare, colaboratorii Pentalog din Republica Moldova , împreună cu familiile lor, pot opta pentru relocare temporară în România. Pentalog va suporta costurile de  transport, cazare și va oferi sprijin în obținerea documentelor necesare.

Din perspectivă business, toate echipele sunt 100% operaționale și livrează la capacitate maximă. Pentru a garanta continuitatea serviciilor furnizate către clienți, Pentalog a efectuat o analiză de impact asupra capacității de producție și s-a pregătit pentru anticiparea și reacția rapidă în cazul escaladării războiului.

Grupul Pentalog își manifestă solidaritatea cu toți cei afectați de războiul din Ucraina și speră ca pacea să revină în cel mai apropiat timp.

Pentalog este o companie specializată în furnizarea de servicii și soluții digitale, oferind flexibilitate și agilitate pentru susținerea strategiilor de creștere și inovare a clienților săi. 

Echipă profesionistă cu peste 1500 de ingineri IT

Având o echipă de peste 1.500 de ingineri IT, în 9 centre de producție, cât și o comunitate de 400.000 de specialiști tech și digital, în continua creștere, Pentalog acoperă integralitatea provocărilor digitale ale unei companii, intervenind în fiecare etapă a ciclului de viață a produselor/serviciilor digitale prin soluții de dezvoltare software, expertiză în inovare și growth, soluții de evaluare, recrutare și freelancing, marketing digital, cât și soluții de finanțare start-upuri/grow-upuri. 

Compania a fost înființată în anul 1993 de cinci colegi. Sediul social este situat la Château des Hauts. 

Strategia de recrutare și retenție a Pentalog se bazează pe un sistem revoluționar de testare, dezvoltare și creștere a talentelor în industria IT - SkillValue Insight. Acesta funcționează pe baza unui algoritm creat special pentru a identifica și selecta rapid cei mai buni specialiști pentru proiectele în derulare. 

P.

Vezi și aceste știri
1000 de specialiști IT sunt așteptați în 2022 la Pentalog: „Vor avea flexibilitate 100% în modul de lucru ”

1000 de specialiști IT sunt așteptați în 2022 la Pentalog: „Vor avea flexibilitate 100% în modul de lucru ”

Nu există durere străină: Moldovenii se mobilizează pentru a întinde o mână de ajutor refugiaților din Ucraina (FOTO)

Nu există durere străină: Moldovenii se mobilizează pentru a întinde o mână de ajutor refugiaților din Ucraina (FOTO)

Dorm patru ore în decursul unei nopți, iar apoi reiau tura. Voluntarii de la Palanca, în ajutor refugiaților ucraineni (FOTO)

Dorm patru ore în decursul unei nopți, iar apoi reiau tura. Voluntarii de la Palanca, în ajutor refugiaților ucraineni (FOTO)

Advertoriale
Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib (VIDEO)

Ești pasionat de IT și vrei să crești în acest domeniu? Înscrie-te la Academia IT de la maib (VIDEO)

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului

Toate inovațiile gândite în favoarea clientului la sucursala maib din inima Chișinăului

Uită de grija unui control de la Inspecția Muncii. Încredințează administrarea documentației HR companiei DAD Human Capital

Uită de grija unui control de la Inspecția Muncii. Încredințează administrarea documentației HR companiei DAD Human Capital

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
  DESCIFRAT| R. Moldova și riscul unei catastrofe nucleare: În cât timp vom fi informați, ce măsuri întreprindem și cum administrăm iodura de potasiu(VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Sport pentru a fi subțirei” și „sâmburi de harbuz”. Remedii pentru o viață fără covid
 • DESCIFRAT: 12 ani pe calea digitalizării serviciilor publice sau cât de utilizate sunt tehnologiile informaționale în relația cetățean - Guvern
 • Copiii știu mai bine: De ce Moldova nu are mare? „Ne-a fost furată” sau „S-a scurs prin găurile lăsate de tancuri”
 • DESCIFRAT| Alertele cu bombă - ecuații cibernetice cu multe necunoscute sau slăbiciunea sistemului? (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Veste proastă pentru șoferi! De zece ori a fost majorată amenda pentru lipsa asigurării auto
 • 2
  Cesiu 137, stronțiu și iod 131: Explicăm ce conțin norii radioactivi și cum funcționează pastila de Iodură de potasiu în organism
 • 3
  Presa din Ucraina: În această dimineață au avut loc explozii pe peninsula Crimeea (VIDEO)
 • 4
  Râurile Europei sunt secate, iar oamenii de știință avertizează că seceta ar putea fi cea mai gravă din ultimii 500 de ani
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.