Compania Pentalog oferă sprijin financiar și umanitar refugiaților ucraineni

Compania Pentalog oferă sprijin financiar și umanitar refugiaților ucraineni

Situația actuală din Ucraina a mobilizat populația din diferite colțuri ale lumii în a oferi sprijin  refugiaților. Grupul francez Pentalog, care are un centru de producție IT în Chișinău, se alătură eforturilor umanitare  cu o donație de 10.000 de Euro și o serie de acțiuni menite să protejeze angajații săi din Republica Moldova.

Ca răspuns la situația de criză declanșată de războiul din Ucraina, compania Pentalog a lansat propriul său plan de securitate, solidaritate și continuitate a activității. Acesta constă într-o serie de măsuri și inițiative ce au scopul de a proteja angajații din Republica Moldova și România a asigura bunul demers al proiectelor clienților și a mobiliza un răspuns umanitar adecvat nevoilor refugiaților.

Alături de refugiații din Ucraina

Publicitate

Pentalog a inițiat eforturile de ajutorare a celor afectați de războiul din Ucraina cu o donație de 10.000 de euro, repartizată în mod egal organizațiilor Crucea Roșie și Salvați Copiii. Ajutorul umanitar este oferit chiar la graniță și constă în pachete alimentare, produse de igienă personală, haine și încălțăminte, medicamente necesare, bani de transport sau de cazare.

Totodată, printr-un parteneriat cu ONG-ul francez SOS Attitude, care oferă ajutor umanitar de urgență la catastrofe naturale, refugiații care trec granița din Ucraina în Moldova primesc adăpost, mâncare și transport în vestul Europei. Coordonată de Monica Jiman, Chief Customer Success Officer Pentalog Europa și Asia, misiunea este prima organizație internațional care a venit în Moldova pentru a ajuta în criza umanitară.

Pentalog a mai donat 5 laptopuri pentru voluntari, care vor fi utilizate în procesul de gestionare a bunurilor destinate refugiaților. În plus, o decizie unanimă a echipei a fost ca bugetul colectat de către bărbații din companie pentru cadourile de Ziua Internațională a Femeii, să fie direcționat spre o cauză umanitară ce sprijină refugiații veniți în Moldova.

Ajutorul Pentalog este susținut de inițiative lansate de angajații din celelalte 15 filiale, colaboratori și clienți și vizează:

1. Aderarea la cauza caritabilă lansată pe platforma galatom.ro, o modalitate de a sprijini eforturile ONG-ului Salvați Copiii prin donații ce pot veni din toată colțurile lumii.

2. Donarea de sânge pentru soldații ucraineni și civilii răniți la punctele de recoltare de pe teritoriul României. Distribuirea soluției digitale create de Code4Romania https://dopomoha.ro/en pe toate canalele de comunicare pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni să găsească informații relevante privind solicitarea de protecție în România.

3. Oferirea unui spațiu de cazare refugiaților în România, prin intermediul: refugees.ro.

Confortul psihologic al angajaților și continuitatea activității – o prioritate pentru Pentalog

Odată cu începerea primelor acțiuni militare în Ucraina, grupul francez a creat o celulă de criză care să analizeze situația și să ia măsuri imediate menite să minimizeze impactul emoțional asupra angajaților. Prin urmare, colaboratorii Pentalog din Republica Moldova , împreună cu familiile lor, pot opta pentru relocare temporară în România. Pentalog va suporta costurile de transport, cazare și va oferi sprijin în obținerea documentelor necesare.

Din perspectivă business, toate echipele sunt 100% operaționale și livrează la capacitate maximă. Pentru a garanta continuitatea serviciilor furnizate către clienți, Pentalog a efectuat o analiză de impact asupra capacității de producție și s-a pregătit pentru anticiparea și reacția rapidă în cazul escaladării războiului.

Grupul Pentalog își manifestă solidaritatea cu toți cei afectați de războiul din Ucraina și speră ca pacea să revină în cel mai apropiat timp.

Pentalog este o companie specializată în furnizarea de servicii și soluții digitale, oferind flexibilitate și agilitate pentru susținerea strategiilor de creștere și inovare a clienților săi.

Echipă profesionistă cu peste 1500 de ingineri IT

Având o echipă de peste 1.500 de ingineri IT, în 9 centre de producție, cât și o comunitate de 400.000 de specialiști tech și digital, în continua creștere, Pentalog acoperă integralitatea provocărilor digitale ale unei companii, intervenind în fiecare etapă a ciclului de viață a produselor/serviciilor digitale prin soluții de dezvoltare software, expertiză în inovare și growth, soluții de evaluare, recrutare și freelancing, marketing digital, cât și soluții de finanțare start-upuri/grow-upuri.

Compania a fost înființată în anul 1993 de cinci colegi. Sediul social este situat la Château des Hauts.

Strategia de recrutare și retenție a Pentalog se bazează pe un sistem revoluționar de testare, dezvoltare și creștere a talentelor în industria IT - SkillValue Insight. Acesta funcționează pe baza unui algoritm creat special pentru a identifica și selecta rapid cei mai buni specialiști pentru proiectele în derulare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal