Autoritățile organizează mai multe curse terestre, feroviare și aeriene pentru refugiați

Autoritățile organizează mai multe curse terestre, feroviare și aeriene pentru refugiați

Autoritățile R. Moldova organizează mai multe curse, atât terestre, cu trenul cât și cu avionul pentru a transporta cetățenii ucraineni. Potrivit secretarului general al Guvernului, Dumitru Udrea, doar pe parcursul zilei de ieri au fost efectuate 47 de curse care au pornit de la Palanca spre Huși și Iași, și  din Cahul, Giurgiulești spre Chișinău.  

De asemenea, de la Otaci au fost organizate trei curse spre Lipcani și o cursă spre Costeși. Adițional a fost pus la dispoziție autobuzul Palanca - Căușeni pentru a asigura transferul refugiaților spre gara feroviară din Căușeni, de unde, ulterior vor porni spre Iași.

În total, cu autobuzele centrelor au fost transportate peste 1.568 de persoane, iar în ultimele 24 de ore, datorită cursei speciale de tren Chișinău - Căușeni - Iași au fost transportați 1.346 de refugiați. 

Publicitate

Adițional, alte două curse comeciale feroviare Chișinău - Iași - Socola au transportat 441 de pasageri. 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost deja efectuate două curse charter pentru cetățenii israelienii și bulgari veniți din Ucraina, în total 230 de pasageri. 

Udrea a mai menționat că, în urma a concursului efectua de Agenția Aeronautică Civilă a fost selectată o companie aeriană pentru a asigura serviciile de transportare a refugiaților pe rutele Chișinău - Instabul, Chișinău - Frankfurt. 

Autoritățile vor veni cu detalii privind organizarea acestor zboruri. 

Pe parcursul zilei de astăzi a fost asigurat transportul refugiaților de la Palanca la Căușeni prin intermediul a 10 autocare care au transportat peste 400 de refugiați la gara feroviară din Căușeni de unde vor pleca la Iași. 

Iar alte 10 autocare din România vor duce circa 450 de persoană spre Huși.

Începând cu ziua de mâine vor fi organizate curse comerciale direct în Uniunea Europeană cu autocarul, inclusiv de la Palanca. 

Totodată, Dumitru Udrea a menționat că, în total, pe teritoriul Republicii Moldova se află 107.115 cetățeni străini (cetățeni ucraineni și de alte naționalități). În oficiile Biroului Migrație și Azil, au solicitat azil peste 3.000 de persoane.

Numărul total de centre autorizate este de 83, dintre care în Chișinău - 30.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal