Rânduri la stațiile PECO din Chișinău. Unele benzinării vând cantități limitate per mașină. UPDATE: Motivul cozilor ar fi scumpirile carburanților (FOTO/VIDEO)

Rânduri la stațiile PECO din Chișinău. Unele benzinării vând cantități limitate per mașină. UPDATE: Motivul cozilor ar fi scumpirile carburanților (FOTO/VIDEO)

La mai multe benzinării din Chișinău și suburbiile capitalei, miercuri, s-au format rânduri de mașini. Șoferii așteaptă să-și alimenteze automobilele cu carburanți. Însă, cei de la unele stații PECO spun că fie benzina e pe sfârșite, fie că vând o cantitate limitată de combustibil per mașină. AGORA a cerut reacția Guvernului.

UPDATE: Reprezentanții Guvernului au declarat pentru AGORA că „nu există sistări la transport și import de benzină”. Iar cozile la stațiile PECO ar fi din cauza știrilor că se scumpesc carburanții.

Știrea inițială: AGORA a surprins imagini de la mai multe stații de alimentare cu combustibil. Așa arăta intrarea într-o benzinărie pe șoseaua Hâncești în jurul orei 18:00.

Publicitate
...

Imagini similare am constatat și la alte stații din capitală. Iată o benzinărie de pe strada Calea Ieșilor..

Angajații de la una dintre benzinările din sectorul Buiucani au spus că rezerve de combustibil sunt, dar au limita de vânzare de 70 litri pentru o mașină

Cozi de mașini și la o altă stație PECO din sectorul Buiucani din Chișinău:

La fel, șoferii stau la coadă și la stații PECO din Durleșri, suburbia capitalei.

AGORA a contactat reprezentanții Guvernului pentru o explicație la situația constatată. Prin urmare, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale analizează informația și urmează să vină cu o reacție în acest sens.

Menționăm că motorina și benzina ajung la noi prețuri record pentru R. Moldova. Astfel, conform prețului plafon afișat de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), pentru data de 10 martie, un litru de benzină va costa cu 99 bani mai mult, iar motorina se scumpește cu aproape doi lei. Drept urmare, șoferii vor trebui să achite 26,28 lei pentru un litru de benzină și 25,02 pentru un litru de motorină.

Amintim că situații similare s-au întâmplat și în cazul motorinei. În ultima perioadă, aceasta a dispărut sau se vindea în cantități limitate la mai multe benzinării. Informația a fost confirmată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. „Companiile mari au refuzat să vândă angro produse petroliere celor mai mici”, explică Spînu.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal