Pierderi în război: Ucraina raportează 12 mii de decese printre soldații ruși, iar Rusia - sute de unități de tehnică militară ucraineană distrusă

Pierderi în război: Ucraina raportează 12 mii de decese printre soldații ruși, iar Rusia - sute de unități de tehnică militară ucraineană distrusă

Războiul din Ucraina înseamnă pierderi umane de la o zi la alta. Numărul real al victimelor, însă, rămâne încă greu de determinat, așa cum părțile implicate în război raportează cifre contradictorii. Organizațiile internaționale, așa ca ONU, comunică despre 500 de decese în rândul ucrainenilor. Iar compania CBS a prezentat raportul specialiștilor americani în care se vorbește despre 5.000-6.000 de soldați, decedați în două săptămâni de război.

În războiul din Ucraina, cele două părți aleg să comunice în mod special pierderile inamicului. Astfel, potrivit ultimelor date, oficialii ucraineni declară că armata rusă are pierderi de 12.000 de militari, 355 tancuri, 81 elicoptere, 1.105 mașini blindate de luptă, 120 sisteme de artilerie, 28 sisteme de război antiaeriene, 49 aeronave, 81 elicoptere și 482 echipamente auto.

...

Publicitate

Anterior, autoritățile ruse au confirmat o singură dată, la 2 martie, că ar fi pierdut în război 498 de soldați ruși și că alți 1.597 de bărbați din armata rusă ar fi fost răniți.

În schimb, despre pagubele militare ale Ucrainei, potrivit ultimelor date, susțin că ar fi distrus 953 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 101 lansatoare de rachete multiple, 351 de piese de artilerie de câmp și mortiere, 718 vehicule militare speciale și 93 de vehicule aeriene fără pilot.

Cu o estimare a pierderilor umane s-au pronunțat și unele organizații internaționale. Organizația Națiunilor Unite a declarat că în acțiunile militare din Ucraina, din 24 februarie și până în prezent, au avut de suferit circa 1.500 de ucraineni civili. Dintre aceștia, 549 de oameni și-au pierdut viața, printre care 37 minori. Alți 957 de ucraineni ar fi fost răniți.

Aici, însă, vom aminti de declarațiile ucrainenilor din 10 martie, potrivit căror, în 15 zile de război s-ar fi stins din viață 71 de copii și 100 ar fi răniți.

Tot ONU informează că mai multe obiecte de infrastructură au fost bombardate și anume, circa 1.500 de blocuri locative, 202 școli și 34 de spitale.

În același timp, compania CBS a prezentat raportul specialiștilor americani care declară că în Ucraina ar fi decedat între 5.000-6.000 de soldați ruși. De asemenea, se estimează că mii de civili și soldați ucraineni au fost uciși în ultimele două săptămâni. Potrivit experților americani, în jur de 2.000-4.000 de soldați ucraineni și-ar fi pierdut viața în cele 15 zile de război.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal