Un bărbat din Strășeni, condamnat la doi ani de închisoare pentru vânzarea drogurilor. La insistența procurorilor, decizia primei instanțe a fost casată

Un bărbat din Strășeni, condamnat la doi ani de închisoare pentru vânzarea drogurilor. La insistența procurorilor, decizia primei instanțe a fost casată

Un bărbat din Strășeni a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru vânzarea ilegală a drogurilor de Curtea de Apel Chișinău, deși prima instanță, Judecătoria Strășeni, sediul central, i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare. Astfel, sentința magistraților de la Strășeni a fost casată.

„Prin decizia Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău din 1 martie 2022, apelul declarat de acuzatorul de stat din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, a fost admis, fiind casată sentința Judecătoriei Strășeni sediul Central din 18 iunie 2021, pronunțată în privința unui bărbat, învinuit de circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, săvârșită în proporții mari”, se arată într-un comunicat al Procuraturii. 

Mai exact, la insistența acuzatorilor de stat din cadrul PCCOCS și Procuraturii de circumscripție Chișinău, bărbatul vizat, a fost condamnat la închisoare pe un termen de doi ani, cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de gestionare a substanțelor chimice și farmaceutice, pe un termen de trei ani.

Publicitate

Mai mult, oamenii legii au confiscat 50 450 de lei, 40 de lire sterline, 1 220 de euro și automobilul de marca „Honda”.

Menționăm că, judecata s-a realizat conform unei proceduri simplificate, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală, ținând cont de faptul că inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvârșirea faptelor indicate în rechizitoriu și a solicitat ca judecata să se facă pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

 În aceste condiții, conform normelor legale, bărbatul a beneficiat de o reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

„Ținem să concretizăm că, anterior prin sentința Judecătoriei Strășeni sediul Central din 18 iunie 2021, bărbatul vizat în cadrul acestei cauze penale, a fost condamnat la doi ani închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe un termen de probă de 3 ani”, se arată într-un comunicat al Procuraturii. 

De asemenea, prima instanță a dispus și ridicarea sechestrului de pe mijloacele bănești, ce îi aparțineau inculpatului, și respectiv automobilul de marca „Honda”, aplicate prin mandat judecătoresc.

Precizăm că, bărbatul în cauză este învinuit de faptul că, pe parcursul lunii mai 2020, aflându-se în orașul Strășeni, a deținut și pus în circulație cu scop de înstrăinare droguri sub formă de marijuană, în cantitate totală de 452, 46 grame.

Decizia Curții de Apel Chișinău din 1 martie 2022 este definitivă, însă poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal