Ex-sportivul Ion Șoltoianu ar fi fost reținut de poliție: Ar fi amenințat o persoană cu arma (VIDEO)

Ex-sportivul Ion Șoltoianu ar fi fost reținut de poliție: Ar fi amenințat o persoană cu arma (VIDEO)

Amenințarea cu arma l-ar putea costa ani de închisoare pe un fost sportiv care ar fi decis astfel să pună capăt unui conflict. Ziarul de Gardă notează că la mijloc ar fi Ion Șoltoianu, ex-sportiv, anterior condamnat la închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme și șantaj. Acesta și o altă persoană ce-l însoțea ar fi fost reținute pentru 72 de ore de Poliția Capitalei.

Incidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică. Potrivit oamenilor legii, în scara unui bloc de pe str. Trandafirilor din capitală se afla un grup de cinci persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 50 de ani. Unul dintre ei avea câinele pe care l-a scos la plimbare.

Între timp, pe alături treceau doi bărbați. Unul dintre ei, cu vârsta de 55 de ani, s-a arătat deranjat de prezența câinelui de rasă și, după un schimb de replici, a scos arma din geantă și a îndreptat-o spre persoana cu câinele.

Publicitate

Despre incident, polițiștii sectorului Botanica au fost informați de o tânără, care a văzut cele întâmplate. Oamenii legii au reușit să intervină în scurt timp, la momentul în care între cei doi a început o bătaie.

„S-a stabilit că bărbatul cu arma este un fost sportiv, condamnat anterior pentru omor, la fel în care a fost folosită arma. Acesta nu este posesor de armă, pistolul de model CZ-100, calibrul 9×19 mm, încărcat cu 13 cartușe, aparținând soției acestuia, locul aflării femeii nefiind cunoscut deocamdată, dar care urmează să fie și ea cercetată în cadrul cauzei penale intentată pe huliganism agravat”, notează polițiștii. 

Atât bărbatul, cât și cealaltă persoană care era împreună cu el, au fost reținuți pentru 72 de ore. Pedeapsa pentru această infracțiune este de la trei la șapte ani privațiune de libertate, informează oamenii legii.

ZdG, cu referire la sursele sale, admite că acesta ar fi ex-sportivul Ion Șoltoianu, condamnat la închisoare pentru omor, păstrare ilegală de arme și șantaj.

Ion Șoltoianu, care s-a aflat în detenție timp de opt ani, a fost pus în libertate după ce, din 1 ianuarie 2019, au intrat în vigoare noile modificări la Codul de procedură penală care prevăd că persoanele deținute cel puțin zece zile în condiții inumane ori degradante pot solicita reducerea pedepsei sau despăgubiri bănești.

Penitenciarul nr. 13 a fost obligat să-l elibereze pe Ion Șoltoianu printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău. Documentul nu a fost făcut public pe portalul instanțelor naționale de judecată. Ion Șoltoianu a fost condamnat în octombrie 2013 la 14 ani de închisoare. În 2016, Curtea de Apel a redus pedeapsa  numele lui Ion Șoltoianu la 12 ani. Acesta a fost condamnat pe 3 capete de acuzare: omor, păstrare ilegală de arme și șantaj asupra omului de afaceri Ghenadie Calaraș, pe care l-a forţat, împreună cu alte persoane, să cedeze acțiuni dintr-o afacere cu cazinouri.

Ion Şoltoianu este un sportiv moldovean din domeniul artelor marțiale. A fost campion al fostei URSS, campion european și mondial la diferite genuri de sport de contact: Box, lupte corp la corp, kickboxing sau muay thai. 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal