Zelenski: Sarcina delegației ucrainene este să facă totul pentru ca întâlnirea președinților să aibă loc

Zelenski: Sarcina delegației ucrainene este să facă totul pentru ca întâlnirea președinților să aibă loc

Volodimir Zelenski a declarat că sarcina delegației ucrainene în negocierile cu reprezentanții Federației Ruse este să facă totul pentru a se asigura că întâlnirea președinților are loc. Acest lucru a fost declarat de președintele Ucrainei în mesajul său video, relatează Ukrinform

„Acum în ceea ce privește negocierile cu Federația Rusă. În fiecare zi, reprezentanții delegațiilor țărilor noastre vorbesc în format video. Delegația noastră are o sarcină clară - să facă totul pentru ca întâlnirea președinților să aibă loc. O întâlnire care, eu Sunt sigur că oamenii așteaptă", a spus Zelenski.

El a remarcat că, desigur, o astfel de întâlnire este „o poveste complexă, un drum dificil, dar necesar”.

Publicitate

 „Și scopul nostru este ca Ucraina să obțină rezultatul necesar în această luptă, în această muncă complexă de negociere. Necesar pentru noi, pentru pace și securitate. Să avem garanții - normale, eficiente. Nu ca la Budapesta și nu ca la noi. Și astfel încât ucrainenii să poată spune: asta funcționează, aceasta este o garanție. Este necesar să vorbim", a subliniat președintele.

Ca exemplu pozitiv al rundelor anterioare ale procesului de negocieri, el a numit organizarea a 10 coridoare umanitare. 

„Au fost activate mai mult de zece coridoare umanitare. Regiunea Kiev, regiunea Lugansk. 5.550 de oameni au fost salvați într-o zi. Peste 130.000 de oameni au fost salvați în șase zile. Trebuie să vorbim. Și asta se datorează și negocierilor. Trebuie să înțelegem asta”, a spus Zelenski.

La 28 februarie, delegațiile ucrainene și ruse au organizat prima rundă de negocieri în Belarus și s-au deplasat în capitalele lor pentru consultări cu privire la deciziile ulterioare. După cum a remarcat Mihail Podoliak, consilier al șefului Camerei Prezidențiale, negocierile dintre delegații au fost dificile, dar fără niciun ultimatum obligatoriu.

Pe 3 martie a avut loc a doua rundă de negocieri între delegațiile ucrainene și ruse.

Delegația ucraineană în cadrul celei de-a treia runde de negocieri cu delegația Federației Ruse, care a avut loc pe 7 martie, a primit rezultate pozitive în contextul logisticii coridoarelor umanitare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal