„Până acum, BNAA a ignorat atât deciziile din partea CNPF cât şi hotărârea Curţii de Apel prin care decizia BNAA a fost suspendată. BNAA este obligată să respecte toate aceste hotărâri şi să anuleze excluderea GRAWE Carat din sistemul „Carte Verde”. a declarat Membrul Comitetului de Conducere al companiei, Peter Hronovsky. 

Reamintim că, în luna octombrie 2013, companiei GRAWE Carat i-a fost retrasă autorizaţia de eliberare a certificatelor Carte Verde. La data de 28 ianuarie 2014, Curtea de Apel Chişinău a adoptat o decizie prin care GRAWE Carat urma să fie restabilită în calitate de membru cu drepturi depline în cadrul sistemului internațional „Carte Verde”.

„Din septembrie 2013, compania GRAWE Carat a fost supusă unui atac anticoncurenţial şi unei campanii de defăimare fără precedent din partea BNAA. Am luat măsurile legale şi ne-am adresat instanţei de judecată deoarece atacurile la adresa companiei noastre sunt inadmisibile. Sper să fie o lecţie şi BNAA să-şi asume responsabilitatea pentru informaţiile pe care le face publice”..”, a afirmat Veronica Malcoci, Director General GRAWE Carat. 

În opinia autorităților centrale, Grawe Carat este la cheremul unei organizații obștești. 

„Guvernul nu este indiferent de cazul Grawe Carat  dar această chestiune nu ţine de competenţa Guvernului. Am încercat să utilizez la maximum setul de competenţe pe care le avem noi pentru a rezolva acest caz şi am constatat că este de competenţa CNPF să-l rezolve. CNPF spune că  există o defecţiune în legislaţie, care nu-i permite să pună în aplicare anumite decizii. Însăşi statutul acestui birou este foarte interesant, ei au statul de organizaţie obştească. Ca orice organizaţie obştească decid pe cine acceptă în organizaţie şi pe cine nu. Vreau să mă înţelegeţi corect că nu suntem indiferenţi faţă de acest subiect, dar nu trebuie să extrapolăm şi să generalizăm”, a declarat ministrul Economiei Valeriu Lazăr, citat de eco.md.   

Reamintim că, în luna octombrie 2013, companiei GRAWE Carat i-a fost retrasă autorizaţia de eliberare a certificatelor Carte Verde. Compania declară că aceasta „este o urmare a acţiunilor cu efect de cartel ale SA "Moldasig" S.A., CIA "Asito" S.A., CA "Victoria Asigurări" S.A. şi CA "Klassika Asigurări" S.A., companii membre cu drepturi depline ale Biroului Naţional al Asigurătorilor de Autovehicule (BNAA)”. 

La subiect:

O companie de asigurări a fost exclusă din componența emitenţilor de „Carte Verde”

(doc) Grawe Carat: Decizia BNAA este abuzivă și incorectă

Războiul pe piața asigurărilor continuă! GRAWE: Atac fără precedent!

Războiul de pe piața asigurărilor, în vizorul autorităților: Se propune modificarea legislației 

GRAWE Carat face parte din Grupul GRAWE (Grazer Wechselseitige Versicherung AG) – un concern financiar internaţional cu sediul central în Austria.  Potrivit datelor oferite de GRAWE Carat, compania are circa 500 de cetăţeni moldoveni angajați, iar volumul total al activelor companiei în Republica Moldova atinge valoarea de 351 milioane lei. 

GRAWE Carat activează pe piața asigurărilor din Moldova de 10 ani.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!