Ai găsit mobilier pentru casa ta, dar nu știi cum să-l asortezi estetic și funcțional? Iată câteva idei

Ai găsit mobilier pentru casa ta, dar nu știi cum să-l asortezi estetic și funcțional? Iată câteva idei

Mobilierul din casa ta are un rol atât estetic, cât și funcțional. Astfel că, este important ca mobila din casă să arate bine, dar la fel de important este să fie confortabilă și ușor de folosit. În acest articol vei descoperi cheia unei amenajări de succes în ambianța casei cu mobilierul pe care îl ai, sau cel pe care urmează să îl procuri de la un magazin de mobilă din Chișinău. Iată câteva idei:

Bucătăria

E clar lucru că orice gospodină își dorește o bucătărie modernă, cu un mobilier elegant și electrocasnice moderne, pe care să o poată prezenta cu mândrie oaspeților. Însă, totodată, bucătăria este un loc în care vei petrece mult timp, în special preparând mâncare. Tocmai de aceea, e foarte important să alegi mobila și după criterii practice, nu doar estetice. De exemplu, ca să poți lucra eficient atunci când gătești, ai nevoie de un blat suficient de lat cât să te poți mișca în voie. Un blat îngust, chiar dacă s-ar potrivi mai bine din punct de vedere estetic, se va transforma repede într-o bătaie de cap pentru tine, în special în zilele în care ai mult de gătit.

Publicitate

Livingul

De obicei, aceasta este camera în care îți primești oaspeții. În   consecință, e perfect normal să acorzi o atenție deosebită mobilei pentru living. Piesele de mobilier pe care le folosești în living trebuie să se potrivească împreună, atât în ceea ce privește culorile, cât și designul și chiar dimensiunea lor. În cazul unor piese de mobilier, cum ar fi un raft decorativ, funcționalitatea nu joacă un rol important. Însă acest lucru nu e valabil pentru toate piesele.

De exemplu rolul principal al canapelei este să fie comodă, nu doar să arate bine. Canapeaua, fotoliile sau scaunele pe care le folosești sunt importante atât din punct de vedere estetic, cât și al funcționalității lor. Ele trebuie să aibă un aspect plăcut, poate chiar original și să se potrivească în decorul camerei. În același timp însă, trebuie să fie și confortabile, atât pentru musafiri, cât și pentru tine și familia ta. Degeaba arată bine canapeaua, dacă te ridici de pe ea cu dureri de spate sau dacă se deformează ușor.

...

Dormitorul

Mobilierul din dormitor trebuie ales, în primul rând, după criterii de confort și funcționalitate. Dacă patul în care dormi nu este confortabil, nu are importanță dacă oaspeții sunt impresionați de designul său, vei plăti pentru asta cu nopți nedormite și cu oboseală. Tocmai de aceea, criteriul principal după care îl alegi trebuie să fie confortul. Patul, precum și alte piese de mobilier, cum sunt noptierele sau dulapul de haine, trebuie alese în funcție de nevoile tale, iar abia apoi în funcție de design.

Cu alte cuvinte, în loc să alegi patul în funcție de decorul camerei, e mai bine să alegi decorul camerei în funcție de designul patului. Astfel, vei împușca doi iepuri dintr-o lovitură. Te vei putea bucura de un decor plăcut și interesant în dormitor și vei avea parte și de confortul de care ai nevoie în timpul somnului.

Camera pentru copii

Pentru majoritatea părinților, mobila pentru copii este chiar mai importantă decât oricare altă mobilă din casă. Și pare a fi un lucru simplu, însă asortarea mobilierul pentru copii nu este o sarcină deloc ușoară. În 2022 nu există limite atunci când vine vorba de amenajare, însă culorile tipice folosite pentru camerele fetițelor și ale băieților rămân a fi cele pastelate. Atunci când alegi și integrezi întreg setul de mobilier, este important să ții cont de dimensiunile și forma încăperii, stilul general, cele mai noi tendințe de design, dar și alte specificații tehnice importante, de care depinde direct nivelul de confort.

Dacă ții cont de aceste sfaturi simple și le pui în aplicare în procesul de dotare a casei tale cu mobilier, întreaga casă va deveni plăcută și confortabilă, reprezentându-ți personalitatea și stilul de viață. În cazul în care ai nevoie de sfaturi și ajutor în alegerea mobilei, consultanții showroom-ului BELLONA sunt mereu gata să te ajute, pe adresa str. Calea Orheiului, 120.

BELLONA – mobila care te inspiră! 

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal